25.8 C
Kuala Lumpur
Friday, September 22, 2023
UtamaInspirasiKucing pejabat ‘kumpul’ dana untuk gelandangan dengan tangkap wang yang dimainkan si...

Kucing pejabat ‘kumpul’ dana untuk gelandangan dengan tangkap wang yang dimainkan si pejalan kaki

Seekor kucing yang tinggal di sebuah pejabat yang terletak di Oklahoma, Amerika Syarikat berjaya mengumpulkan wang untuk disalurkan kepada golongan gelandangan.

Apa yang tidak disangka adalah sumber wang itu diperolehi oleh kucing bernama Sir Whines a Lot berkenaan.

Difahamkan Sir Whines a Lot telah ‘menangkap’ wang daripada penduduk tempatan yang memasukkan wang menerusi ruangan pada pintu sebuah firma pemasaran, GuRuStu.

Ketika pemilik kucing itu, Stuart McDaniel menyedari bahawa penduduk tempatan gemar menggunakang wang untuk bermain dengan kucingnya, Stuart memutuskan untuk menggunakan kaedah itu bagi tujuan yang baik.

Stuart juga adalah pemilik kepada GuRuStu, di mana ianya adalah perniagaan yang dimiliki keluarganya.

“Saya dapat panggilan daripada bapa saya mengatakan, “Mana semua wang yang berada di atas lantai pejabat? Ada lebih kurang $5 tadi di atas lantai berhampiran pintu”, cerita Stuart.

Stuart kemudiannya menyedari ia adalah ‘kerja’ kucingnya setelah menemukan beberapa helai wang kertas di kawasan Sir Whines a Lot bersantai.

Ia perlu juga dibuktikan. “Kami cuba memasukkan wang kertas menerusi ruang antara pintu daripada luar dan Sir Whines a Lot terus melompat dan menangkapnya”.

Kucing bertuah itu melakukan ‘aktiviti’ tersebut pada waktu malam, iaitu ketika sedang bersendirian di pejabat.

Apabila ada pejalan kaki yang melalui pejabat itu, Sir Whines a Lot akan menggunakan pesonanya untuk menarik minat individu itu untuk berhenti dan melihatnya.

Malah ada juga individu yang sempat mengeluarkan wang kertas bagi menggantikan permainan untuk bermain dengan Sir Whines a Lot di sebalik pintu.

“Sedang dirinya seakan leka bermain, pada ketika itulah Sir Whines a Lot akan menggigit dan merampas wang itu daripada individu berkenaan”, jelas Stuart.

Sungguhpun begitu, kucing ini berjaya meraih $100 dan ianya akan disalurkan kepada Tulsa Day Center for the Homeless.

Syabas Sir Whines a Lot!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI