27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupMungkin kerana rindu dengan dunia luar, kura-kura ini buka sendiri pagar dan...

Mungkin kerana rindu dengan dunia luar, kura-kura ini buka sendiri pagar dan cuba lari dari rumah

Setiap haiwan peliharaan pastinya punya ragam yang tersendiri. Tidak kiralah, anjing, hamster atau kucing dan kali ini seekor kura-kura pula menunjukkan ragam lucunya.

Kisah lucu ini diceritakan oleh seorang netizen dari Thailand di laman sosial TikTok miliknya. Di platform tersebut dia ada memuat naik video lucu yang menunjukkan telatah selamba kura-kuranya yang cuba lari dari rumah.

Apa yang dilakukan oleh kura-kuranya ialah dengan membuka pagar rumahnya. Kura-kura buka pagar rumah? Bunyinya seperti mustahil untuk dilakukan tetapi kura-kura bijak ini ada tekniknya!

Percubaan untuk lari dari rumah itu telah dirakam netizen tersebut menunjukkan kura-kuranya telah membuka pintu pagar sebelum berjalan ke luar dengan pantasnya.

Namun begitu, percubaannya kali ini gagal apabila ada jirannya yang melihatnya berada di jalan. Mereka kemudian mengambil kura-kura tersebut dan dipulangkan semula kepada tuannya.

Sebenarnya itu bukan kali pertama dan terkahir kura-kura tersebut melakukan percubaan untuk “lari dari rumah”. Dua hari kemudian, pemilik kura-kura tersebut sekali lagi memuat naik video baru yang menunjukkan kura-kuranya melakukan perkara yang sama.

Video menunjukkan bahawa kura-kura membuka pintu pagar sekali lagi dan terus berjalan keluar. Nasib masih tidak menyebelahainya apabila ada seorang lelaki yang menjumpainya dan membawanya pulang. Pintu pagar kemudian ditutup supaya kura-kura tidak boleh keluar lagi.

Nampaknya dia memang tidak suka tinggal di situ dan mahu bebas di dunia luar!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI