29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupBagi lindungi alam sekitar dan hidupan laut, cafe ini gunakan penyedut...

Bagi lindungi alam sekitar dan hidupan laut, cafe ini gunakan penyedut minuman mesra alam yang boleh dimakan

Banyak usaha yang telah dilakukan oleh pelbagai pihak untuk melindungi alam sekitar termasuk haiwan. Hal ini termasuklah mengurangkan penggunaan plastik dan polestrin yang kemudiannya digantikan dengan plastik biodegradasi yang lebih mudah untuk terurai.

Antara pihak yang berusaha untuk melindungi alam sekitar ialah peniaga yang menjalankan perniagaan kedai makanan dan minum seperti Coffee Bean yang menggunakan penyedut minuman yang sangat mesra alam.

Mugkin penyedut minuman tersebut tidak digemari ramai kerana ianya agak lembik dan sukar untuk digunakan. Ada yang mengatakan penyedut minuman tersebut diperbuat daripada kertas tertentu.

Tidak hanya itu, ada pelanggan yang mengatakan bahawa penyedut minuman terebut juga mempunyai rasa seperti lilin dan sabun. Namun begitu, baru-baru ini ada netizen yang membongkar ‘rahsia’ di sebalik penyedut minuman tersebut.

Rupa-rupanya penyedut makanan dari Coffee Bean sebenarnya boleh dimakan! Penyedut tersebut sebenarnya diperbuat daripada beras yang sememangnya boleh dimakan.

Rangkaian Coffee Bean pernah memuat naik pegumuman di laman Facebook rasmi mereka mengenai penyedut minuman yang digunakan. Menurut status Facebook tersebut, bagi menyelamatkan hiudpan laut mereka kini menggunakan penyedut minuman yang 100% mesra penyu.

Walaupun pengumuman tersebut telah dibuat pada Jun lalu, tetapi nampaknya masih ramai antara kita yang tidak tahu akan perkara tersebut. Jadi, selepas ini jangan terkejut jika penyedut minuman anda kelihatan lebih unik daripada yang biasa!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI