25.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 3, 2023
UtamaInspirasiLangit KL disinari cahaya LED Jalur Gemilang gergasi di Menara TS Law...

Langit KL disinari cahaya LED Jalur Gemilang gergasi di Menara TS Law sempena Hari Kebangsaan

Formasi Jalur Gemilang gergasi pada bangunan dan juga bunga api menyinari pemandangan tatkala sambutan Hari Kebangsaan pada 31 Ogos lalu.

Tidak melepaskan peluang, Menara TS Law turut mengambil kesempatan untuk memaparkan pesanan Hari Kebangsaan selama 3 minit di bangunannya.

Menara pejabat setinggi 48 tingkat tersebut terletak di Jalan Tun Razak, berdekatan antara Bukit Bintang dan juga TRX Kuala Lumpur.

Ianya dibuat atas usaha untuk menaikkan semangat rakyat Malaysia yang sudah 2 tahun menyambut Hari Kebangsaan di rumah sahaja dek kerana pandemik COVID-19.

Mesej berkenaan dipamerkan menggunakan sistem fasad LED 360 darjah bernilai RM11 juta yang baru diperolehi khas untuk digunakan di Menara TS Law.

Menurut pengarah eksekutif dan pengarah urusan kumpulan, Law Wai Cheong, pesanan itu bertujuan untuk meningkatkan semangat rakyat Malaysia selama wabak tersebut.

Selain itu, ianya juga bertujuan untuk memberikan sokongan kepada petugas barisan hadapan, kerajaan dan institusi kerajaan.

Law mengatakan bahawa mesej positif dan patriotisme tidak hanya diperlukan tetapi turut dialu-alukan dalam masa-masa yang mencabar ini.

Jika anda yang tinggal berdekatan tidak berkesempatan untuk melihatnya lagi, jangan risau kerana ia akan dipamerkan di bangunan tersebut sehingga hujung September.

Ya, maknanya ia dipaparkan juga pada Hari Malaysia yang jatuh pada 16 September kelak!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI