30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya HidupLihat ada yang berpakaian dan bertudung sama seperti ibu, kanak-kanak lelaki ini...

Lihat ada yang berpakaian dan bertudung sama seperti ibu, kanak-kanak lelaki ini nampak keliru yang mana satu ibunya

Rasanya ramai sahaja yang pernah memakai pakaian yang sama dengan orang lain ketika berada di tempat awam. Kadang-kadang baju, atau mungkin kasut yang sama dan bagi wanita pula adakala warna atau corak tudung yang dipakai hari itu sama dengan tudung yang dipakai wanita lain.

Semua itu bukanlah masalah kerana ianya hanya kebetulan tetapi buat anak kecil ini ia adalah masalah apabila dia keliru dengan apa yang dilihatnya.

Kejadian lucu itu diceritakan oleh seorang netizen, Adda Zaffali di laman TikTok miliknya dengan memuat naik sebuah video anak kecilnya yang kelihatan keliru dengan seorang wanita lain. Ketika itu mereka berada di sebuah klinik dan di situ ada seorang wanita yang berbaju dan bertudung yang sama dengannya.

Melihat dua orang memakai pakaian yang sama buatkan anak lelakinya bingung yang mana ibunya. Si kecil itu malah siap merenung wajah wanita tersebut untuk memastikan siapa ibunya yang sebenar.

Apa yang membuatkannya keliru, bukan sahaja pakaian malah pelitup muka yang digunakan wanita tersebut sama seperti yang dugunakan oleh ibunya dan yang membezakannya ialah ibunya memakai cermin mata.

Video lucu tersebut telah menerima pelbagai respons netizen yang rata-rata berasa lucu dengan apa yang berlaku. Sehingga kini video yang dimuat naik itu telah ditonton lebih daripada 100 ribu kali oleh netizen di laman sosial itu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI