26.8 C
Kuala Lumpur
Friday, February 23, 2024
UtamaGaya HidupWalaupun bawa 6 ekor anak di belakang badan, oposum ini bijak seimbangkan...

Walaupun bawa 6 ekor anak di belakang badan, oposum ini bijak seimbangkan badan di atas wayar

Setiap ibu pastinya mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka. Mereka bahkan sanggup untuk melakukan apa sahaja supaya anak mereka selamat dan berada dalam keadaan terbaik.

Contoh terdekat ialah oposum ini yang jelas sekali sangat berhati-hati ketika membawa anak-anaknya yang berada di belakang badannya. Tentunya bukan mudah untuk ‘mengangkut’ sebanyak 6 ekor anak di belakang belakang, tambahan lagi mereka perlu berjalan di atas wayar yang sangat tinggi kedudukannya.

Namun begitu, kegigihan si ibu dan kepandaiannya dalam menyeimbangkan badan adalah sesuatu yang cukup luar biasa. Dengan beban yang berat di atas badan dia tetap bijak untuk seimbangkan badannya ketika berada di atas wayar dan akhirnya kesemua anaknya berjaya dipindahkan.

Bukan mudah untuk jalan di atas wayar seperti itu dengan 6 ekor anak yang dibawa bersama, tetapi percaya atau tidak ibu oposum ini berhasil melakukannya!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI