26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaGaya HidupIngatkan guna pelekat huruf, rupa-rupanya tulisan pada van ini adalah tulisan tangan...

Ingatkan guna pelekat huruf, rupa-rupanya tulisan pada van ini adalah tulisan tangan sebenar

Pasti ramai yang cemburu selepas melihat tulisan tangan yang sangat cantik seperti tulisan komputer. Percaya atau tidak memang ada antara kita yang sememangnya berbakat dalam menulis sehingga tulisan tangan mereka kelihatan snagat sempurna dan mirip tulisan komputer.

Antara mereka yang mempunyai kelebihan itu adalah seorang pak cik yang telah membuktikan bakatnya dengan menulis pada van. Siapa sangka tulisan kemas pada van Tenaga Nasional selama ini adalah tulisan tangan asli!

Proses penulisan dimulakan dengan meletakkan pelekat pada van supaya tulisan tidak senget.

Seterusnya kerja-kerja menulis dimulakan dengan menggunakan berus lukisan dan cat berwarna hitam. Lihat lah pada bentuk nombor yang dihasilkan, sangat sempurna!

Kerja-kerja menulis diteruskan sehingga selesai dan apabila siap, pelekat tadi ditanggalkan semula.

Inilah hasil kerja yang sangat kemas dan memuskan hati!

Selama ini mungkin ramai yang menyangka ia adalah tulisan pada kertas yang ditekap, atau pelekat huruf yang digunakan tetapi hakikatnya ia adalah tulisan tangan yang sebenar.

Video ini telah dimuat naik di laman Facebook oleh Syahrin Khir dan telah menerima reaksi ramai. Rata-rata netizen di Facebook begitu kagum dengan bakat dan hasil tangan pak cik ini. Memang terbaik!

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI