26.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, December 5, 2023
UtamaGaya HidupPernah diselamatkan oleh seorang wanita, kucing ini bawa ikan koi setiap hari...

Pernah diselamatkan oleh seorang wanita, kucing ini bawa ikan koi setiap hari untuk membalas jasa

Tidak hanya manusia, haiwan juga punya perasaan dan mereka juga sering ingat akan perbuatan manusia terhadap mereka. Jika kita melakukan kebaikan kepada mereka, percayalah bahawa tidak mustahil untuk diingati oleh mereka.

Buktinya seperti yang dilakukan oleh kucing ini yang dikatakan mahu membalas budi kepada seorang wanita yang telah menyelamatkannya. Apa yang berlaku ialah, ketika dia sakit di tepi jalan seorang wanita telah menemuinya dan terus membawanya untuk mendapatkan rawatan. Tindakan wanita itu telah berjaya menyelamatkan nyawanya.

Kebaikan wanita itu tidak terhenti di situ. Dia bahkan membawa pulang kucing tersebut ke rumahnya untuk dijaga sehingga kucing tersebut benar-benar sembuh.

Selepas kucing itu sembuh dia kembali ke tempat asalnya dan wanita itu juga tidak memaksanya untuk tinggal di situ. Namun, apa yang berlaku ialah pada keesokan harinya dia terkejut apabila melihat seekor ikan koi yang agak besar berada di hadapan pintu rumahnya.

Sejak itu dia mula menerima ikan koi di rumahnya. Dia sendiri bingung kerana tidak tahu siapa yang meletakkan ikan tersebut di hadapan rumahnya. Dia juga tidak pernah melihat sesiapa yang mencurigakan lalu di hadapan rumah.

Akhirnya, dia memutuskan untuk memperhatikan siapa yang meletakkan ikan koi di situ. Rupa-rupanya bukan orang yang meletakkannya di situ tetapi ikan tersebut telah diletakkan oleh kucing yang telah diselamatkannya.

Dia kemudian sedar bahawa ikan koi yang dibawa oleh kucing itu adalah sebagai tanda dia mahu membalas jasa kerana telah diselamatkan wanita itu. Wanita tersebut kemudian mula tertanya-tanya dari mana kucing itu mendapatkan ikan koi dan dia mula mengekori kucing tersebut.

Rupa-rupanya ikan koi telah ditangkap dari sebuah kolam awam. Selepas menangkap ikan kucing itu akan terus membawanya ke rumah wanita tersebut. Apabila mengetahui apa yang berlaku wanita tersebut mula tersentuh tetapi dalam masa yang sama dia bimbang kerana ikan yang ditangkap adalah ikan kolam yang dibela orang.

Wanita tersebut akhirnya membawa pulang kucing itu untuk dipelihara. Walaupun keluarganya tidak bersetuju dia tetap dengan keputusannya untuk memelihara dan menjaga kucing tersebut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI