29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, September 25, 2021
Utama Gaya Hidup Teruja tunggu posmen untuk hantar surat, anjing bijak ini ambil surat guna...

Teruja tunggu posmen untuk hantar surat, anjing bijak ini ambil surat guna mulut dan bawa masuk ke rumah

Diam tak diam sudah bertahun-tahun mereka berkawan dan saling mengenali. Persahabatan unik antara seorang posmen dan seekor anjing ini pasti akan buatkan ramai yang kagum.

Sebuah video yang dirakam oleh seorang posmen yang menunjukkan seekor anjing datang kepadanya dan mengambil surat daripadanya telah dimuat naik ke laman Facebook.

Di dalam video tersebut jelas menunjukkan anjing tersebut begitu jinak dan sia seolah-olah sudah tahu apa yang perlu dilakukan jika posmen tersebut datang ke rumahnya. Melihat sahaja motosikal posmen yang diparkir di hadapan rumahnya terus membuatkan dia berjalan terus mendapatkan posmen tersebut.

Jadi, dia akan datang kepada posmen dan apabila mendengar posmen tersebut mengatakan “up” dia akan terus mengambil surat yang dihulurkan tersebut dengan menggunakan mulutnya.

Anjing tersebut terus kembali masuk semula ke rumahnya setelah mendapatkan surat daripada posmen. Posmen tersebut juga tidak lupa untuk mengucapkan terima kasih kepada anjing tersebut.

Kisah unik antara mereka telah menarik perhatian netizen di Facebook. Sehingga kini status dan video yang dimuat naik telah ditonton lebih daripada 700 ribu kali dan menerima 18,000 kali ‘like’ serta hampir 3,000 komen.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI