26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupKucing comel masuk kereta api dalam perjalanan dari Alor Setar ke Butterworth...

Kucing comel masuk kereta api dalam perjalanan dari Alor Setar ke Butterworth buat warganet bimbang

Ketika kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), antara arahan yang harus dipatuhi oleh rakyat adalah larangan merentas negeri kecuali atas urusan penting. Seandainya perlu merentas negeri sekali pun, kita hendaklah meminta kebenaran bersurat di balai polis berdekatan.

Namun lain pula cerita si Oyen ini yang tular kerana dikatakan telah menaiki kereta api dari Alor Setar, Kedah yang sedang membuat perjalanan ke Butterworth, Pulau Pinang.

Berdasarkan perkongsian oleh pengguna Twitter @meinmokhtar, kucing ini dipercayai tanpa sengaja telah menaiki pengangkutan awam berkenaan sekitar jam 6.59 pagi dan bakal ‘berhijrah’ ke negeri yang lain. Gambar tersebut mengundang pelbagai reaksi daripada warganet yang rata-rata bimbang akan keselamatan kucing itu setelah tiba di Pulau Pinang nanti.

“Kesian tengok muka dia macam tengah sesat. Sesiapa tolong pelihara kucing ini”.

“Nampak kelakar tapi hakikatnya mesti dia sedih terputus hubungan dengan keluarga”.

“Macam mana kalau kucing ini ada anak? Mesti anak-anaknya lapar. Macam mana kalau kucing ini ada tuan? Mesti dia menangis kucingnya hilang”.

Menerusi gambar itu, kucing yang comel ini kelihatan keliru dan seolah-olah sedang termenung jauh mengenangkan kesilapannya itu. @meinmokhtar turut memetik akaun KTM dan meminta pihak berwajib untuk memastikan haiwan comel ini dapat kembali ke tempat asalnya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI