26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupSebelum ini jadi Spiderman, kini lelaki sama datang sebagai Iron Man pula...

Sebelum ini jadi Spiderman, kini lelaki sama datang sebagai Iron Man pula untuk terima suntikan vaksin. Lucu!

Saban hari, semakin ramai rakyat Malaysia yang sudah menerima suntikan vaksin tidak kira sama ada vaksin jenis Pfizer, Sinovac mahupun Astrazeneca. Di Pusat Pemberian Vaksin (PPV), anda akan dapat melihat pelbagai ragam individu yang teruja, gementar dan juga muncul dalam penampilan yang cukup mencuit hati.

Misalnya baru-baru ini, seorang pemuda berusia 32 tahun dikenali sebagai Mohd Syah Nizam Rajab dari Sarawak telah tampil dengan berpakaian seperti adiwira Iron Man sekali gus meraih pelbagai reaksi daripada orang ramai. Meskipun lengkap berpakaian seperti Iron Man, Syah tidak lupa untuk memakai pelitup muka bagi mengelakkan jangkitan wabak ketika mendapatkan suntikan vaksin dos kedua di Kozi Square, Kuching, Sarawak.

Lebih mencuit hati, ketika suntikan dos pertama, Syah turut meraih perhatian orang ramai apabila hadir sambil mengenakan kostum Spiderman.

“Masa saya muncul sebagai Spiderman, ada respon yang baik daripada orang ramai di PPV dan saya melihat ia dapat menggembirakan mereka. Jadi, saya memutuskan untuk berpakaian sebagai adiwira sekali lagi untuk menghiburkan kakitangan dan sukarelawan”.

Sumber: Instagram

Tambah Syah lagi, “Bagi mereka, ia adalah rutin yang sama mereka lalui setiap hari. Saya mahu mereka melihat kelainan dengan apa yang saya lakukan. Saya melakukannya dengan ikhlas. Saya hanya mahu membuat orang gembira dan ceria”.

Syah yang bekerja di Tabung Baitulmal memaklumkan bahawa niatnya hanyalah untuk meyakinkan orang ramai yang mungkin gementar dan tidak yakin untuk mendapatkan suntikan vaksin.

Adiwira pun kena suntik, siap tadah tangan baca doa lagi. Anda yang masih kurang yakin itu, tunggu apa lagi?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI