32.6 C
Kuala Lumpur
Friday, June 14, 2024
UtamaGaya HidupRutin pagi ayam jantan ini ialah mengejar pemiliknya sebaik sahaja pintu pagar...

Rutin pagi ayam jantan ini ialah mengejar pemiliknya sebaik sahaja pintu pagar reban ayam dibuka

Biasa kita melihat haiwan ternak atau peliharaan seperti ayam membuat hal mereka sendiri seperti ayam jantan berkokok di waktu pagi, kemudian berarak-arakan dalam kumpulannya mengais makanan di atas tanah.

Atau makan dan minum dengan bekalan yang dihulurkan pemilik, manakala ayam betina bertelur dan mengeram di dalam reban masing-masing.

Hidup ayam peliharaan atau diternak yang ringkas, sebelum mereka mungkin akan dibuat lauk apabila tiba masanya.

NTD/Facebook

Dan berapa ramai kalangan anda memiliki ayam jantan istimewa dan disayangi, dengan hobinya yang akan mengejar sekuat hati ke arah sesiapa sahaja sebaik pintu rebannya yang comel itu dibuka?

NTD/Facebook

Seperti gadis ini yang juga rutin hariannya di waktu pagi ialah bersenam meregang otot, dan kemudian dikejar oleh si ayam jantan selepas pintu reban dibuka.

NTD/Facebook

Dia berlari pantas dengan sekuat hati, kerana ayam jantan itu berlari sekuat hati mengejar. Larian pecut yang patut dicatat masa setiap hari. 

Catatan masa yang mana paling pantas selepas dikejar oleh si ayam jantan ini.

NTD/Facebook

Ada netizen bersumpah yang ayam jantan mereka di rumah ladang tidak mempunyai kemampuan memecut laju seperti itu.

NTD/Facebook

Agak melucukan apabila ayam jantan ini tahu rutin hariannya ialah mengejar pemilik dan ia sememangnya satu rutin penjagaan kesihatan dan senaman secara semula jadi yang menyihatkan.

Tubuh badan bersama hati dan mental yang sentiasa sihat kerana anda akan spontan berlari sambil ketawa riang setiap hari atas jasa si ayam.

NTD/Facebook

Jika anda memiliki rumah ladang yang luas seperti gadis ini, maka bolehlah mencuba mengacah ayam jantan anda untuk keluar dari reban dan mana tahu dia juga boleh berlari memecut.

NTD/Facebook

Cuma terpulang kepada anda, sama ada sanggup atau tidak sanggup dikejar dengan larian pecut melulu itu.

NTD/Facebook

Rakaman video TikTok yang dimuat naik oleh influencer @kristopher.berry ini terus tular di media sosial dengan lebih 12 juta tontonan.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI