26.5 C
Kuala Lumpur
Friday, April 19, 2024
UtamaGaya HidupSi kecil tiba-tiba sebak menonton video ‘Twinkle Twinkle Little Stars’, ramai tersentuh...

Si kecil tiba-tiba sebak menonton video ‘Twinkle Twinkle Little Stars’, ramai tersentuh faham mengapa

Biasa untuk si kecil malahan ketika kita kecil dahulu akan didendangkan dengan beberapa lagu kanak-kanak yang popular supaya dapat membantu diri cepat tidur atau menghilangkan rasa bosan daripada membuat perkara nakal dan aktiviti yang bukan-bukan.

Banyak lagu kanak-kanak popular yang anak-anak boleh tonton menerusi video seperti ‘Baby Shark’, ‘Twinkle Twinkle Little Stars’ dan lain-lain pilihan lagu popular untuk menarik perhatian si kecil.

Fathie PS / Twitter

Tular di Twitter beberapa hari lalu apabila seorang anak kecil yang comel menangis kerana menonton dan mendengar lagu ‘Twinkle Twinkle Little Stars’ yang mencuri tumpuan ramai dan mula ada yang bertanya kenapa pula dia menangis?

Tiba-tiba sebak dan menangis ketika menonton video ‘Twinkle Twinkle Little Stars’.

Fathie PS / Twitter

Dalam muat naik video di Twitter tersebut, kelihatan seorang anak kecil sedang menonton video lagu kanak-kanak popular, ‘Twinkle Twinkle Little Stars’ bersama ibunya.

Tetapi apa yang lebih menarik perhatian dan membuat ramai netizen tersenyum adalah apabila sebaik saja si ibu memasang video lagu tersebut, anak kecilnya mula sedih dan menangis teresak-esak dengan comel.

Fathie PS / Twitter

Keletahnya telah membuatkan ibunya berasa pelik dan terkejut lalu bertanya mengapa anaknya menangis selepas lagu berkenaan dipasang. 

Rupa-rupanya kerana terdapat babak sedih iaitu seekor burung hantu dilihat terpaksa berpisah meninggalkan kawannya iaitu si bintang ‘Twinkle Twinkle’ yang melambai-lambai lalu naik ke atas awan.

Fathie PS / Twitter

Video penuh menyayat hati ada maksud tersirat yang begini memang boleh buat orang dewasa hati tidak tertahan dengan cabaran hidup pun jadi sedih.

Sementara itu, rata-rata netizen yang melihat reaksi si comel ini berasa terhibur juga pada pada masa sama turut berasa tersentuh dengan hati lembut yang ditunjukkan oleh si kecil. 

Fathie PS / Twitter

Malahan ada netizen yang turut berkongsi situasi sama apabila anak mereka juga tiba-tiba menangis selepas menonton video lagu kanak-kanak, atau beberapa babak dalam filem kartun dan animasi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI