24.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita Utama54 individu dikompaun RM2,000 kerana joging dan melepak di jambatan

54 individu dikompaun RM2,000 kerana joging dan melepak di jambatan

KLANG – 54 individu telah dikenakan notis kompaun bernilai RM2,000 setiap seorang kerana melanggar prosedur operasi standar (SOP) ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) penuh yang sedang dijalankan di seluruh negara dengan berkumpul, melepak dan berjoging.

Notis kompaun yang dikenakan sebanyak RM2,000 setiap seorang. Sumber : Sinchew

Menurut Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli, kejadian tersebut dilaporkan berlaku di Jambatan Raja Muda Nala, Klang pada petang Ahad (13 Jun 2021) sekitar jam 6 petang.

“Pasukan penguatkuasaan kami pergi membuat tinjauan selepas mendapat maklumat daripada orang awam mengenai aktiviti di lokasi berkenaan”.

54 individu yang dikenakan kompaun oleh polis kerana melanggar SOP. Sumber : Sinar Harian

“Ketika tiba di lokasi, mereka mendapati sebilangan individu telah memarkir kereta berdekatan tempat halangan batu di lokasi berkenaan. Selain itu, terdapat aktiviti berjoging serta melepak di atas Jambatan Raja Muda Nala yang telah ditutup”.

Kesemua individu yang dikenakan kompaun merupakan penduduk tempatan yang berusia dalam lingkungan 17 hingga 40 tahun. Kesemua individu akan disiasat di bawah Seksyen 3(21) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342).

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI