30.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024
UtamaGaya HidupUjian psikologi Jepun : Pilih warna merah jambu kegemaran untuk ketahui pandangan...

Ujian psikologi Jepun : Pilih warna merah jambu kegemaran untuk ketahui pandangan anda tentang cinta

Merah jambu adalah warna yang sangat diminati oleh rata-rata wanita buka? Tahukah anda sebenarnya warna ini penuh dengan cinta?

Foto hiasan/Pixabay

Di Jepun baru-baru ini, terdapat ujian psikologi melibatkan 6 tona merah jambu yang berbeza, di mana anda yang menyertai kuiz ini akan mengetahui tentang diri masing-masing.

Pilihlah dulu tona merah jambu mana yang anda gemar :

Yahoo

Pilihan 1

Yahoo

Anda mahu dicintai. Anda juga mahu semua orang untuk menyayangi anda, sama seperti anda sayangkan diri sendiri namun  oleh kerana kamu mementingkan intuisi dan pandangan pertama, maka anda tidak akan memulakan perhubungan dalam masa yang singkat.

Kadang kala anda akan berdepan dengan masalah emosi dan kesedihan, anda juga cenderung untuk berasa kecewa. Jika anda percaya pada firasat sendiri, maka anda akhirnya akan menemui seseorang yang memahami anda.

Pilihan 2

Yahoo

Anda suka dimanjakan dan juga mudah berasa sunyi. Anda menjadikan diri sendiri sangat bergantung kepada seseorang, jadi berhati-hati agar ianya tidak berlebihan. Anda suka pasangan anda mengambil berat tentang diri anda. Jika anda bertimbang rasa padanya, mungkin hubungan anda berdua akan bertahan lama.

Pilihan 3

Yahoo

Anda dambakan percintaan yang romatis. Bagi memiliki cinta dongeng sebegitu, anda sanggup untuk bekerjasama dengan pasangan anda tanpa syarat. Bagi anda, mempunyai hobi dan minat yang sama akan menjadikan hubungan ini semakin teguh.

Namun di sisi lain, anda juga individu yang sangat mudah disakiti. Terlalu peduli dengan perasaan orang lain dengan mudah membuatkan anda berfikir terlalu banyak ataupun ‘over-thinking’.

Pilihan 4

Yahoo

Anda menyukai orang yang mempunyai keperibadian yang berlawanan. Anda berminat dengan orang yang mempunyai idea yang sama sekali berbeza dengan anda. Anda mudah tertarik kepada mereka dan berharap kedua-dua belah pihak dapat memberi inspirasi dan semangat antara satu sama lain kerana idea yang berbeza.

Anda juga adalah individu yang sangat bertoleransi. Walaupun berasa tidak selesa, anda mungkin menerimanya atau menzahirkannya. Kadang kala penting untuk anda menyatakannya dengan jelas kerana ia dapat memupuk perasaan yang lebih dalam.

Pilihan 5

Yahoo

Anda adalah orang yang sukakan kesucian. Keperibadian anda sangat lembut dan anda dapat memberi ruang kepada pasangan anda. Tetapi anda tahu hadnya. Sekiranya pihak lain berlaku curang, anda sama sekali tidak berminat untuk meneruskannya lagi. Dengan mudah dan tegas, anda boleh menamatkannya.

Pilihan 6

Yahoo

Anda sangat bersedia untuk berkorban buat pasangan. Anda akan menyokong keputusannya tanpa syarat. Anda juga sering mempertimbangkan apa yang anda boleh lakukan buat pasangan, secara serius.

Anda bukanlah individu yang hanya bergerak separuh jalan. Untuk mengejar cita-cita, anda kadang kala akan mendorong cita-cita anda ke arah orang lain. Jadi amat penting untuk pastikan perasaan orang lain turut dijaga.

Orang lain juga mudah jatuh cinta terhadap anda yang lembut dan juga penyayang.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI