27.2 C
Kuala Lumpur
Friday, June 18, 2021
Utama Berita Utama Rancangan ‘All Together Now Malaysia’ dihentikan sementara, tunggu siasatan ekoran dakwaan langgar...

Rancangan ‘All Together Now Malaysia’ dihentikan sementara, tunggu siasatan ekoran dakwaan langgar SOP

KUALA LUMPUR- Program hiburan ‘All Together Now Malaysia’ yang menghimpunkan seramai 50 selebriti sebagai juri di program tersebut diberhentikan sementara atas sebab dakwaan berlakunya perlanggaran prosedur operasi standard (SOP).

Sebelum ini, program hiburan tersebut viral di media sosial dan mengundang rasa tidak puas hati dalam kalangan penonton. Antara perkara yang dibangkitkan ialah isu penjarakan sosial dan pemakaian pelitup muka ketika program dirakam.

Menurut Naib Presiden Strategi Pembangunan Kandungan Hiburan Melayu Astro, Raqim Ahmad, penggambaran program tersebut  sebenarnya telah dilakukan pada Mac lalu di Putrajaya dan ketika itu pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 belum dilaksanakan.

Kesemua krew penerbitan dikatakan telah menjalani ujian calitan COVID-19 sebelum penggambaran dijalankan dan hanya krew yang berstatus negatif sahaja yang dibenarkan meneruskan rakaman.

Set rancangan juga dibina dengan mengambil kira pejarakan fizikal antara juri dan terdapat  penghadang lutsinar yang diletakkan antara mereka.

Jelasnya lagi, rakaman program berkenaan turut dihadiri beberapa wakil daripada agensi-agensi keselamatan bagi memantau SOP sepanjang rakaman terbabit dijalankan.

Walau bagaimanapun, rancangan hiburan itu diberhentikan buat sementara waktu supaya pihak berkuasa dapat menyiasat tentang dakwaan berkenaan berlakunya pelanggaran SOP ketika program berlangsung.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI