30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaGaya Hidup“Persembahan mesti diteruskan..” Si kecil usaha menari sambil menangis walaupun tidak suka...

“Persembahan mesti diteruskan..” Si kecil usaha menari sambil menangis walaupun tidak suka pakaian kurang selesanya ketika sambutan Hari Kanak-Kanak

Salah satu ciri penghibur yang profesional adalah persembahan mesti diteruskan walaupun anda tidak suka untuk menikmatinya, tidak kira apa pun situasi.

Anda harus tersenyum sepanjang masa, walaupun hari buruk sedang melanda ketika melakukan persembahan.

Dan kanak-kanak perempuan dari Hubei, China ini menunjukkan sikap ‘profesionalisme’ nya sebagai penghibur ketika melakukan persembahan untuk sekolahnya pada sambutan Hari Kanak-Kanak.

Facebook

Si kecil terus menangis dengan wajah comelnya di sepanjang persembahan. Apa yang mengagumkan dia terus menari dengan semua rutin yang diingatinya sambil menangis.

“Persembahan mesti diteruskan walaupun saya tak suka,” kata hatinya sambil menangis.

Facebook

Keletahnya yang sangat menggelikan hati di atas pentas telah mencuri tumpuan para ibu bapa dan penonton yang hadir ketika meraikan Hari Kanak-Kanak itu.

Facebook

Bahkan tambah membuat dia semakin bersedih, ketika hiasan di kepalanya telah jatuh setelah ia berlaga dan melekat dengan hiasan kepala rakannya yang turut tercengang-cengang melihat dia yang tidak henti-henti menangis.

Facebook

Tetapi kanak-kanak perempuan giat menangis ini dan rakan-rakannya meneruskan persembahan tarian itu sehingga selesai tanpa ketinggalan satu rutin pun, dan ia tambah menghiburkan melihat gelagat lucu mereka yang sangat comel.

Facebook

Sebenarnya kanak-kanak ini tidak mahu berada di atas pentas, kerana dia merasakan hiasan di kepalanya begitu berat dan pakaiannya tidak selesa. Itu yang guru tadikanya maklumkan.

Facebook

Jadi dia tidak boleh tahan memakai pakaian tradisional itu, maka mulalah si kecil ini terus menangis.

Apa boleh buat kerana persembahan mesti diteruskan dalam apa jua keadaan, walaupun terpaksa tunjukkan emosi jujur.

Facebook

Boleh jadi bakal Diva ni, di masa depan.

Rakaman video ini telah menarik perhatian ramai warganet di media sosial dengan komen mereka.

Facebook

“Sangat menghiburkan, guru mereka di belakang pentas pasti tengah panik gila!”

“Hari Kanak-Kanak semestinya untuk menghiburkan kanak-kanak. Mengapa pula mereka yang mesti membuat persembahan untuk menghiburkan orang dewasa? Bukankah orang dewasa yang kena membuat persembahan untuk anak mereka di atas pentas dengan kanak-kanak ini yang menjadi penonton gembira?” tulis seorang warganet.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI