25 C
Kuala Lumpur
Wednesday, December 7, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaGaya HidupJual pelbagai jenis kuih dan makanan lain menggunakan kereta untuk bantu isteri,...

Jual pelbagai jenis kuih dan makanan lain menggunakan kereta untuk bantu isteri, kegigihan pemuda mualaf ini harus dijadikan contoh

Ketika negara bergelut dengan masalah ekonomi, rakyat juga terpaksa berhempas pulas bekerja untuk mendapatkan rezeki setiap hari. Tanpa mengira pekerjaan, kini semuanya sanggup dilakukan asalkan ianya tidak melanggar undang-undang.

Kegigihan itulah yang ditunjukkan oleh seorang pemuda yang menjual pelbagai jenis kuih dan makanan dengan menggunakan keretanya sebagai ‘gerai’.

Menurut sumber netizen di Facebook yang memuat naik status mengenai pemuda ini, Kopi Ping, mualaf cina yang rajin bernama Firdaus Ng itu menjalankan perniagaan yang bertempat di sebelah Maybank Karamunsing, Kota Kinabalu.

Rupa-rupanya pemuda ini menjual makanan untuk membantu isterinya yang sarat mengandung ketika ini. Ramai netizen yang pernah merasai makanan yang dijualnya dan ramai yang bersetuju bahawa kek dan nasi kuning yang dijual adalah sangat sedap.

Jadi, kepada anda yang tinggal atau bekerja berdekatan dengan kawasannya berniaga boleh lah menyokong perniagaannya dengan membeli makanan yang dijual. Semoga pemuda ini terus berjaya dengan perniagaannya!

Sumber: Facebook

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI