26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, April 25, 2024
UtamaGaya HidupJual pelbagai jenis kuih dan makanan lain menggunakan kereta untuk bantu isteri,...

Jual pelbagai jenis kuih dan makanan lain menggunakan kereta untuk bantu isteri, kegigihan pemuda mualaf ini harus dijadikan contoh

Ketika negara bergelut dengan masalah ekonomi, rakyat juga terpaksa berhempas pulas bekerja untuk mendapatkan rezeki setiap hari. Tanpa mengira pekerjaan, kini semuanya sanggup dilakukan asalkan ianya tidak melanggar undang-undang.

Kegigihan itulah yang ditunjukkan oleh seorang pemuda yang menjual pelbagai jenis kuih dan makanan dengan menggunakan keretanya sebagai ‘gerai’.

Menurut sumber netizen di Facebook yang memuat naik status mengenai pemuda ini, Kopi Ping, mualaf cina yang rajin bernama Firdaus Ng itu menjalankan perniagaan yang bertempat di sebelah Maybank Karamunsing, Kota Kinabalu.

Rupa-rupanya pemuda ini menjual makanan untuk membantu isterinya yang sarat mengandung ketika ini. Ramai netizen yang pernah merasai makanan yang dijualnya dan ramai yang bersetuju bahawa kek dan nasi kuning yang dijual adalah sangat sedap.

Jadi, kepada anda yang tinggal atau bekerja berdekatan dengan kawasannya berniaga boleh lah menyokong perniagaannya dengan membeli makanan yang dijual. Semoga pemuda ini terus berjaya dengan perniagaannya!

Sumber: Facebook

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI