30.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024
UtamaGaya HidupReaksi orang awam ketika diberikan pujian... hanya dengan kata-kata sudah boleh buatkan...

Reaksi orang awam ketika diberikan pujian… hanya dengan kata-kata sudah boleh buatkan ramai tersenyum

Ya, wang ringgit memang penting terutama pada zaman sekarang. Namun begitu, tidak semua benda boleh dibeli dengan wang. Adakalanya kita hanya memerlukan sedikit usaha untuk membahagiakan orang di sekeliling kita. Contohnya dengan pujian yang diberikan buat mereka.

Video di bawah ini sangat manis untuk ditonton. Anda pasti akan mengakui bahawa kita sebenarnya tidak memerlukan wang untuk buat orang tersenyum. Tidak percaya lihat lah bagaimana reaksi mereka di dalam video ini ketika dipuji. Anda sendiri pasti akan tersenyum melihatnya!

Sebenarnya dengan kata-kata pujian seperti ini sudah boleh buatkan hari mereka cerah dan ceria. Mudah bukan?

“Anda kelihatan sangat cantk hari ini!”

Facebook

“Anda nampak sangat segar!”

Facebook

“Saya suka topi anda”

Facebook

“Warna biru itu sangat cantik pada anda”

Facebook

Lihatlah dengan sedikit pujian sebenarnya sudah boleh membuatkan ramai yang senang hati. Anda tidak perlu mengeluarkan walau satu sen pun untuk membuatkan orang-orang di sekitar anda tersenyum.

Jadi, selepas ini berikan pujian dan penghargaan buat mereka. Bukan hanya mereka yang akan tersenyum malah anda juga pasti akan gembira melihat reaksi mereka!

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI