29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaGaya HidupNakal ya.. Anjing ini ‘curi’ mikrofon wartawan sedang 'live', kemudiannya lari

Nakal ya.. Anjing ini ‘curi’ mikrofon wartawan sedang ‘live’, kemudiannya lari

Anjing sememangnya gemar bermain, lebih-lebih lagi jika sesuatu objek dibaling dan perlu ditangkap. Buat mereka, ia sangat menyeronokkan.

Namun lain pula kisahnya dengan seekor anjing nakal baka Golden Retriever ini apabila bertindak ‘mencuri’ mikrofon seorang wartawan.

Lebih malang lagi, wartawan Rusia bernama Nadezhda Serexkhina itu sedang bersiaran langsung untuk segmen ramalan cuaca apabila anjing tersebut tiba-tiba ‘merosakkan’ keadaan.

Lihat video mereka :

Мир 24/YouTube

Dalam video di atas, Serezkhina sedang membuat laporan cuaca sambil disaksikan rakan di studio, Elina Dashkueva.

Tidak semena-mena, muncul si comel berbulu masuk ke dalam rakaman dan melompat lalu ‘mencuri’ mikrofon yang dipegang wartawan tersebut.

Lebih lucu, si anjing bertindak melarikan diri hingga Serezkhina terpaksa mengejarnya. Rakannya di studio pula jelas kelihatan terkejut dengan situasi tidak dijangka itu.

Мир 24/YouTube

Mujurlah Elina mahir mengalihkan perhatian dan terus membacakan laporan berita selanjutnya di studio. Apalah nasib Serezkhina yang sibuk mengejar anjing itu agaknya ya?

Tidak berapa lama kemudian, skrin menunjukkan mikrofon Serezkhina berjaya diambil semula dan dipegang wartawan itu. Bahkan, si anjing nakal turut menemaninya di sisi hingga laporan selesai.

Мир 24/YouTube

Sempat juga Serezkhina mengusap anjing tersebut yang kelihatan sangat selesa di tepinya. “Saya cuma mahu bermain-main sajalah”.

Мир 24/YouTube

Menurut sumber, tiada kecederaan dilaporkan pada anjing dan wartawan mahupun kerosakan pada mikrofon yang dicuri berkenaan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI