28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupKucing nakal terperangkap di tingkat 13 kondominium diselamatkan abang bomba

Kucing nakal terperangkap di tingkat 13 kondominium diselamatkan abang bomba

Jika anda memelihara haiwan di rumah, anda pasti tidak mampu kekal marah kepada haiwan tersayang meskipun haiwan tersebut telah melakukan sesuatu yang cukup membimbangkan dan menyakitkan hati.

Inilah yang terjadi kepada seorang wanita apabila dia terpaksa menghubungi pasukan bomba dan penyelamat setelah menyedari salah seekor kucingnya sedang ‘berehat’ di luar balkoni yang setinggi 13 tingkat!

Menurut wanita yang dikenali sebagai Syahirah ini, insiden itu berlaku di kondominium yang terletak di Bukit Jalil. Pada hari kejadian, Syahirah telah meminta pekerja pembersihan untuk membersihkan rumahnya.

Dia telah membenarkan pekerja itu masuk ke rumah sekitar jam 8 pagi sementara dia masuk ke bilik tidurnya.

Facebook

Sekitar jam 11.30 pagi, Syahirah terjaga dari tidur dan menyedari salah seekor kucing peliharaannya tidak berada di rumah. Sebaik sahaja dia mengajukan persoalan tersebut kepada pekerja berkenaan, wanita itu menunjukkan arah luar tingkap dan alangkah terkejutnya dia apabila melihat kucingnya itu sedang berada di kawasan yang sangat sempit dan tinggi!

Facebook

Sekitar jam 12 tengahari, Syahirah terus membuat panggilan kecemasan dan dalam tempoh 20 minit, seramai lima anggota bomba telah tiba ke rumahnya untuk melancarkan misi penyelamatan. Syahirah turut menyatakan bahawa pegawai-pegawai bomba berkenaan sempat membuat jenaka bagi menenangkan dirinya.

Facebook

Mereka kemudian meneruskan misi dengan mengikat tali pada tiang sebelum memanjat keluar dari tingkap bilik tidur Syahirah. Nasib baik kucing ini kekal tenang dan membiarkan dirinya diselamatkan oleh abang-abang bomba berkenaan.

“Mereka tahu bagaimana nak tenangkan saya dan sangat tangkas dalam menyelamatkan kucing saya. Selepas diselamatkan, saya terus membebel pada kucing saya selama beberapa minit sebelum memeluk dan menciumnya. Selepas itu kami tidur bersama-sama”.

Facebook

Jelas Syahirah lagi, ini merupakan kejadian kali kedua yang berlaku kepadanya. Oleh demikian, dia berjanji akan lebih berhati-hati dan sentiasa peka terhadap keberadaan kucing-kucing kesayangannya serta memastikan tingkap sentiasa ditutup.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI