31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaInspirasiAnak mahu ke Sentosa Aquarium, bapa kreatif ini sebaliknya bawa ke pasar...

Anak mahu ke Sentosa Aquarium, bapa kreatif ini sebaliknya bawa ke pasar untuk lihat ikan

Mana ada ibu bapa di dunia ini yang tidak sedaya upaya cuba untuk memenuhi permintaan anak-anaknya bukan?

Terutamanya buat anak kecil. Lumrahlah anak yang masih kecil meminta untuk dibawa berjalan dan melawat ke tempat-tempat menarik seperti zoo ataupun pameran hidupan akuatik.

Itulah permintaan oleh seorang kanak-kanak lelaki dari Singapura, yang meminta agar bapanya, Radee Ibrahim membawanya ke Sentosa Aquarium.

Malangnya, Radee tidak mempunyai bajet lebih untuk membawa anaknya ke sana. Namun, bapa kreatif itu punyai cara tersendiri untuk memenuhi permintaan anaknya.

“Anak saya mahu lihat ikan di Sentosa Aquarium. Bajet saya pula tidak mencukupi jadi saya bawanya ke pasar sahaja untuk melihat ikan”, tulis Radee di Facebook.

Tambah Radee, anaknya yang pelik ada juga bertanya mengapa ikan-ikan di situ tidak lagi bergerak dan jawapannya ringkas sahaja, “Semua ikan sedang tidur”.

Walaupun tidak dapat ke lokasi yang dipinta anaknya, namun misi anaknya untuk melihat ikan-ikan dapat juga dilaksanakan.

Ia juga sebenarnya sudah cukup bermakna kerana masa yang dihabiskan bersama itu pasti akan diingat oleh si anak sampai bila-bila.

Perkongsian tersebut ternyata mendapat banyak perhatian netizen dan menerima lebih 13,000 reaksi.

Bagus juga apa yang dilakukan Radee bukan? Anda setuju atau tidak? Kongsikan pendapat masing-masing..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI