28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaInspirasi“Ada ikan ke dalam beg tu?” Galas beg kecil setiap kali keluar,...

“Ada ikan ke dalam beg tu?” Galas beg kecil setiap kali keluar, kucing gebu ini sering tarik perhatian ramai bila dibawa bersiar-siar oleh pemiliknya

Seekor kucing montel gebu terkenal dari Thailand sering mendapat perhatian dan mempunyai ramai peminat setelah dia membuat penampilan pertama di Instagram yang sehingga kini sudah mencapai lebih 523,000 pengikut. Kucing popular bernama Bone Bone ini sangat comel ketika dia berjalan dengan beg galas kecil berwarna kuning di belakangnya.

Pemiliknya berkata, Bone Bone mesti membawa beg galas kecilnya yang bergaya pada setiap kali dia mahu keluar dan ketika mengembara, mengikut mereka melancong.

ddojoy

Jika tidak, si comel Bone Bone enggan keluar untuk melihat dunia luar bersama tuannya. Bone Bone sangat manja dan suka berkepit dengan pemiliknya serta tidak gemar menjejakkan kakinya ke tanah pada setiap masa.

Jika dia turun ke tanah, mulalah mukanya berubah masam, mungkin beg kuning itu beratkah? Bukankah bagus untuk senaman menurunkan berat badannya.

ddojoy

Ada apa dalam beg kecil kuning itu? Ada ikankah? Tidak hairanlah Bone Bone sering membawanya ke mana-mana.

ddojoy

Beg galas itu kecil sahaja berbanding badan Bone Bone yang montel dan gebu. Pakai beg mini kuning ini ke mana sahaja.

Pemiliknya berkata, pada setiap kali dia membawa Bone Bone bersiar-siar di jalanan dan ketika bersenam, ramai orang akan menyapanya dengan memanggilnya Bone Bone kerana dia memakai beg kuning ikonik itu. Oleh kerana Bone Bone kucing popular, ramai yang menghampiri dan mahu bermain serta bergambar.

ddojoy

Wajah gebu paling comel dengan beg galas kuning di belakang yang amat ketara!

Ada kalangan netizen yang berkata saiz Bone Bone yang begini besar mampu mencederakan kucing oyen dalam beberapa saat!

Instagram

Apa-apakan kucing oyen? Tidak mungkinlah. Bone Bone tidak besar dan tidak gemuk sangat pun. Cuma gebu comel dengan bulunya sahaja. 

Instagram

Bone Bone dengan mood yang berubah-ubah. Jangan sentuh kalau dia tidak mahu. Biarkan dia bersendirian.

Melihat saiznya yang macam kucing Garfield, mungkin kerana Bone Bone terlalu malas bersenam. Netizen yang nampak mula buat spekulasi kata Bone Bone kena banyak bersenam.

Instagram

Biasalah kehidupan kucing kaya yang banyak peminat. Macam idol dan superstar. Kucing yang ada rumah boleh melepak dan keluar bersenang-lenang, maka ramailah orang yang cemburu.

Bila Bone Bone tertidur, gaya dia macam ini… Jangan kacau!

ddojoy

Mata dengan pipi gebu Bone Bone sangat comel bila dia tengah seronok.

ddojoy

Renungan matanya dengan wajah comel yang akan spontan membuat semua orang memandang akan menyapa, Bone Bone!

ddojoy

Ini wajah Bone Bone sedang marah, kerana dia mahu keluar bersama tuannya tetapi dia ditinggalkan.

ddojoy

Ada orang bertanya, bagaimana untuk menurunkan berat badan kucing yang dikata gemuk macam Bone Bone?

Sekiranya ingin menurunkan berat badan kucing, anda mesti terlebih dahulu mengetahui sebab-sebab kenaikan berat badannya.

ddojoy

Sebab kucing bertambah berat badan terutamanya kerana mereka mengambil lebih banyak kalori daripada yang dimakan setiap hari, dan lebihan kalori yang tidak boleh dimakan akan ditukar menjadi lemak. Oleh kerana kucing mengumpul sedikit demi sedikit lemak setiap hari, mereka akan bertambah berat badan.

Prinsip penurunan berat badan: Oleh kerana kenaikan berat badan disebabkan oleh pengambilan kalori yang berlebihan, maka anda akan melakukan sebaliknya. Kurangkan pengambilan kalori harian dan tingkatkan pengambilan kalori yang perlu diambil, sehingga lemak terkumpul akan memberikan kalori yang diperlukan oleh badan dalam pembakaran lemak, mengurangkannya sedikit demi sedikit setiap hari. Anda yang menentukan penurunan berat badan kucing anda dengan jayanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI