26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, April 25, 2024
UtamaGaya HidupKucing-kucing yang suka bermain dengan kekotoran ini benar-benar boleh membuatkan pemiliknya pening...

Kucing-kucing yang suka bermain dengan kekotoran ini benar-benar boleh membuatkan pemiliknya pening kepala!

Kucing, seperti hidupan lain juga, mempunyai ‘perangai’ masing-masing yang kadang-kala boleh memeningkan kepala pemilik mereka juga.

Bagi para pemilik kucing, mereka lazimnya sentiasa mahukan kucing mereka dalam keadaan yang bersih, supaya kucing-kucing mereka kelihatan cantik dan comel. Tetapi, tahukah anda memang wujud kucing yang memang sukakan kekotoran dan sanggup mengotorkan diri sendiri dengan kerelaannya?

Memang aneh, tetapi benar!

Dikongsikan oleh salah seorang pengguna internet, kucing yang dipeliharanya ini dikatakan tidak mempunyai hobi lain selain dari menggali arang.

Akibat dari hobi yang tidak berfaedah ini, wajah kucing yang putih bersih ini akan bertukar menjadi hitam, dengan bahagian tangan dan dagunya yang menerima kesan yang lebih jelas kelihatan.

Selain dari itu, seorang lagi pengguna internet berkongsi bahawa ketika dia pertama kali menemui kucing peliharaannya di jalanan, dia menyangkakan bahawa kucing tersebut adalah dari baka British Shorthair kerana warna kelabu pada bulu kucing itu.

Nampak cantik sekali, bukan?

Bagaimanapun, selepas beberapa ketika memelihara kucing tersebut, dia mendapati bahawa kucing itu sebenarnya berwarna putih. Kucing itu sebelum ini berwarna kelabu kerana kucing itu tidak suka menjaga kebersihan dirinya sendiri sehinggakan warna bulunya bertukar dari warna putih ke warna kelabu!

Lucu betul!

Pelbagai ragam kucing dapat kita temui di internet. Dan, antara yang memang menghiburkan adalah bagaimana transformasi wajah kucing berwarna oren ini boleh berubah selepas kucing ini memutuskan untuk tidur di atas dapur arang…

Aduhai, pening juga dibuatnya jika kita memelihara kucing dengan pelbagai ragam sebegini ya!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI