27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupSiapa sangka, gambar cincin perkahwinan yang nampak klasik ini sebenarnya dirakam diatas...

Siapa sangka, gambar cincin perkahwinan yang nampak klasik ini sebenarnya dirakam diatas perut seekor kucing. Hasilnya memang luar biasa betul!

Pada masa ini, gambar perkahwinan adalah sesuatu yang hampir perlu untuk setiap pasangan yang memutuskan untuk menamatkan zaman bujang mereka. Hal ini adalah kerana gambar-gambar yang indah ini adalah salah satu cara yang berupaya untuk ‘membekukan’ momen yang paling indah dalam kehidupan pasangan yang berkahwin.

Gambar hiasan. (Unsplash)

Dan, antara perkara yang ‘wajib’ dirakam dalam setiap gambar perkahwinan pastinya adalah cincin perkahwinan, yang lazimnya menjadi simbol ikatan perkahwinan tersebut.

Gambar cincin perkahwinan kebiasaannya dirakam dengan latar belakang yang menarik, yang selalunya berkait rapat dengan majlis perkahwinan yang diadakan. Misalnya seperti bunga tangan pengantin perempuan, baju perkahwinan pasangan, kasut perkahwinan, dan sebagainya.

Gambar hiasan. (Unsplash)

Walau bagaimanapun, seorang jurugambar dari Filipina ini nampaknya mempunyai idea yang “luar dari kotak” untuk merakam gambar cincin perkahwinan.

Kevin Kasmir/Facebook

Hasil gambarnya memang kelihatan klasik, sepasang cincin emas yang diletakkan dengan kemas di atas latar belakang berbulu berwarna putih-jingga. Tetapi persoalannya, bulu apakah yang digunakan oleh jurugambar ini?

Jawapannya adalah bulu kucing!

Kevin Kasmir/Facebook

Dengan hasil yang memang langsung tidak nampak cacat-celanya, rupa-rupanya jurugambar itu menggunakan badan kucing yang sedang terbaring menyusukan anak-anaknya untuk menjadi latar belakang kepada gambar cincin perkahwinan ini. Lucu betul!

Pasti tiada sesiapa yang menyangka bahawa latar belakang yang digunakan dalam gambar ini sebenarnya adalah seekor kucing. Mana tidaknya, hasilnya memang nampak hebat dan cantik betul!

Kiriman ini telah dikongsikan oleh Kevin Kasmir di laman Facebook dan setelah dimuatnaik pada petang 6 Mac lalu, kiriman ini telahpun meraih sehingga lebih dari 24,000 perkongsian, lebih dari 19,000 reaksi dan 247 komen dari warganet yang jelas terhibur dengan kiriman ini.

“Tiada latar belakang? Tiada masalah!”

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI