28.4 C
Kuala Lumpur
Friday, April 23, 2021
Utama Inspirasi Bentuk menyerupai karakter anime, hasil lobak merah petani Jepun ini curi perhatian...

Bentuk menyerupai karakter anime, hasil lobak merah petani Jepun ini curi perhatian warga maya

Jika ke pasar raya, pasti kita akan pilih sayuran yang segar, sempurna dan elok bukan? Jarang pula kita lihat bentuk sayuran yang aneh.

Baru-baru ini, terdapat seorang petani dengan nama akaun @buromasa0423 di Twitter yang berkongsi hasil unik lobak merah yang ditanamnya.

Menariknya, bentuk lobak merah itu kelihatan saling tak tumpah seperti karakter dalam babak anime, Jojo’s Bizarre Adventure.

Ini yang asal..

Dan ini pula foto selepas

Ia menyerupai watak Jotaro sehinggakan netizen mula mencipta ‘meme’ menggunakannya.

Bukan itu sahaja ya! Terdapat satu lagi lobak merah yang menyerupai karakter Kakashi dalam siri anime Naruto, yang sedang menggunakan tekniknya dalam membentuk bumi.

Malah menurut petani itu, hasil tanaman yang menjadi kegemarannya adalah lobak merah ini yang kelihatan seperti pasangan serasi..

Tambah petani ini, keunikan bentuk-bentuk sayuran ini jarang dilihat di pasar raya kerana pihak pasar raya mempunyai standard bentuk dan ukuran tertentu. Hanya yang normal sahaja dipilih.

Oleh kerana dia mempunyai koleksi bentuk sayuran yang lain daripada yang lain, maka petani tersebut turut mengabadikannya menerusi ilustrasi yang lucu.

Bukan sahaja berbudi pada tanah, malah petani ini turut menghargai nilai seni terhadap hasil tanamannya. Kreatif!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI