31.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGaya HidupBapa marah, hampa kantin sekolah anak jual mi segera kosong dengan harga...

Bapa marah, hampa kantin sekolah anak jual mi segera kosong dengan harga RM1.50

Setiap daripada kita sedia maklum bahawa kanak-kanak yang sedang membesar semestinya memerlukan nutrien daripada makanan yang berkhasiat.

Maka tidak hairanlah para ibu bapa di luar sana berusaha sebaik mungkin untuk memberikan makanan berkhasiat buat anak kesayangan di rumah.

Namun adakah perkara yang sama turut disediakan di kantin sekolah anak anda?

Baru-baru ini, terdapat satu video tular di laman TikTok menunjukkan kekecewaan seorang bapa yang begitu marah apabila mengetahui menu makanan di kantin sekolah anaknya.

Bapa tersebut merasa terkejut setelah mendapat tahu bahawa mi segera kosong dijual dengan harga RM1.50.

Ianya diketahui bapa itu apabila anak perempuannya bertindak membawa pulang makanan yang dibelinya sewaktu di kantin sekolah.

Lebih mengecewakan, mi segera tersebut dilihat dalam keadaan yang sudah pun kembang. Ia hanyalah mi kosong!

Jika difikirkan, agak tidak logik untuk mi sebegitu rupa dijual dengan harga yang agak tinggi iaitu RM1.50. Agak tidak masuk akal bukan?

Ini kerana sebagai ibu bapa, sudah tentu kita mahu anak-anak kita makan makanan yang sedap, berpatutan dan yang lebih penting bernutrien.

Apa pendapat anda?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI