31.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 4, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaPesawat terpaksa berpatah balik selepas juruterbangnya diserang kucing garang

Pesawat terpaksa berpatah balik selepas juruterbangnya diserang kucing garang

KHARTOUM – Juruterbang bagi pesawat penerbangan Sudan terpaksa melakukan pendaratan kecemasan setelah dirinya diserang oleh seekor kucing yang garang.

Gambar hiasan / Sinar Harian

Menurut laporan, pesawat Tarco Aviation telah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Khartoum dan sedang dalam perjalanan menuju ke Doha di Qatar. Bagaimanapun, sekitar 30 minit berada di udara, pesawat telah berpatah balik ke Khartoum apabila juruterbangnya diserang seekor kucing di dalam kokpit.

Pesawat Tarco Aviation terpaksa berpatah balik selepas juruterbangnya diserang kucing garang / Utusan

Media tempatan turut melaporkan bahawa pesawat berkenaan diparkir di sebuah hangar di lapangan terbang pada malam sebelum kejadian. Kucing berkenaan disyaki telah menyelinap masuk ke dalam kapal terbang ketika kerja-kerja pembersihan atau pemeriksaan kejuruteraan dilakukan.

Keadaan dikatakan bertukar kecoh selepas kucing berkenaan bertindak memasuki kabin juruterbang dan melakukan serangan agresif terhadap kru penerbangan apabila mereka cuba untuk menangkap kucing tersebut.

Seekor kucing yang terlepas dari beg sangkarnya dalam pesawat Delta / Mirror

Harian Metro melaporkan insiden ‘penumpang tidak diundang’ ini telah banyak kali berlaku dalam sejarah penerbangan. Pada tahun 2012, pesawat Kanada telah menemui seekor kucing yang terlepas dari sangkarnya.

Insiden iini menyebabkan jadual penerbangan terpaksa ditangguhkan selama empat jam bagi membolehkan pemeriksaan lanjut di bahagian kokpit dijalankan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI