26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, May 12, 2021
Utama Inspirasi Siapa suruh balik lambat? Anjing yang dimarahi bapanya ini buat muka kasihan,...

Siapa suruh balik lambat? Anjing yang dimarahi bapanya ini buat muka kasihan, minta simpati. Siap peluk bapa lagi..

Zaman kanak-kanak dahulu, kita paling takut jika pulang lambat ke rumah selepas bermain bersama rakan-rakan, bukan? Bimbang dimarahi..

Rupanya bukan manusia sahaja yang mempunyai perasaan sebegitu. Ini kerana, seekor anjing dewasa juga turut berhadapan dengan situasi yang ‘menggerunkan’.

Tular satu video daripada laman Facebook haiwan peliharaan Thailand, กหมา ทาสแมว yang menunjukkan reaksi seekor anjing selepas pulang lewat ke rumah.

Bapanya sedang menunggu di luar rumah ketika awal pagi sambil memegang batang besi. Gaya seakan seorang bapa yang garang sedang memegang rotan!

Sejurus sahaja melihat bapanya itu, anjing tersebut yang pada mulanya berjalan dalam kelajuan normal terus bertukar menjadi perlahan.

Mulanya anjing itu duduk berjauhan namun akhirnya dipanggil bapa untuk duduk di hadapannya. Selepas itu apa lagi, tentulah ia dimarahi si bapa..

Diam sahaja anjing itu sambil matanya memandang si bapa dengan rasa takut dan menyesal. Pandai pula anjing ini buat muka kasihan.

Tidak lama selepas itu, anjing tersebut bangun lalu menghampiri bapanya itu lalu dipeluknya lelaki berkenaan. Sudah tahu salah, pandai pula ambil hati.

Anjing pintar itu kemudiannya dilihat meletakkan batang besi itu di jalan menggunakan mulutnya. Takutlah tu.

Apa kata anda lihat video penuhnya di sini.

Manja benar bukan?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI