26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, May 12, 2021
Utama Berita Utama Sorok anak tiri dalam bonet kereta untuk rentas daerah, seorang wanita dikompaun...

Sorok anak tiri dalam bonet kereta untuk rentas daerah, seorang wanita dikompaun RM1000

SEBERANG PERAI- Seorang wanita dikompaun sebanyak RM1,000 setelah polis mendapati dia menyembunyikan anak tirinya yang masih remaja di dalam bonet kereta ketika di sekatan jalan raya di Pulau Pinang. Kejadian dikatakan berlaku pada petang 18 Februari lalu.

Menurut New Straits Times, wanita berusia 35 tahun itu ditahan di kilometer 2.4 Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) dekat Seberang Jaya pada sekitar jam 5 petang.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd. Samad berkata, kereta itu dipandu dari arah Butterworth menuju ke Seberang Jaya bersama seorang remaja lelaki 14 tahun di tempat duduk penumpang hadapan.

Wanita itu kemudian memberitahu polis bahawa dia menuju ke sebuah pasar raya di Seberang Jaya untuk membeli pakaian.

Polis kemudian meminta wanita itu memberhentikan kenderaannya di bahu jalan untuk pemeriksaan lebih lanjut kerana berada dalam keadaan mencurigakan.

Facebook
Facebook

Shafee berkata, hasil pemeriksaan di dalam bonet kereta, anggota SJR menemui seorang lelaki berusia 14 tahun yang merupakan anak tiri pemandu sedang menyorok di situ.

Sudah tentu, mereka menemui seorang lagi budak lelaki berusia 14 tahun, yang ternyata adalah anak tirinya, bersembunyi di bonet kereta.

Walaupun begitu, Shafee mengatakan wanita itu hanya dikompaun RM1,000 kerana gagal mengemukakan permit pergerakan.

Polis kemudian memerintahkannya untuk berpatah balik ke Butterworth bersama dua orang remaja lelaki tersebut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

TREN TERKINI