34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaInspirasiTransformasi jalan pulang bersama 3 ekor anjing sebagai ‘pejuang terracotta’, pemilik ini...

Transformasi jalan pulang bersama 3 ekor anjing sebagai ‘pejuang terracotta’, pemilik ini nampak bengang anjingnya redah lumpur ‘tanpa belas kasihan’

Pengalaman memelihara dan membesarkan haiwan peliharaan anjing, benar-benar dapat membangkitkan perasaan suka dan duka dalam kehidupan. Namun yang terbiasa, seorang pemilik akan sentiasa gembira dan jelas tersenyum.

Seorang netizen dari China berkongsi video di aplikasi Douyin beberapa hari yang lalu dengan mengatakan bahawa dia tidak tahu sama ada mahu menangis atau tersenyum ketika melihat seorang pemilik anjing yang keluar berjalan-jalan membawa tiga ekor anjingnya dalam keadaan bersih dan pulang ke rumah dalam keadaan mengejutkan. 

Paparan Skrin / YouTube

Tanpa disangka, setelah membuka pintu pagar ketika pulang, pemilik ini tidak dapat tersenyum apatah lagi untuk ketawa sama sekali. Apa yang berlaku? Dan inilah masalahnya yang ditimbulkan oleh tiga ekor anjing peliharaannya yang nakal.

Ternyata ketiga anjing itu terlalu gagah dan perkasa ketika bersiar-siar. Apabila tiba-tiba mereka melihat tanah dan permukaan berlumpur kegemaran, mereka tidak peduli bahawa pemiliknya masih memegang tali dengan erat di belakang mereka.

Paparan Skrin / YouTube

Secara langsung dan spontan, anjing-anjing yang nakal tanpa belas kasihan telah mengheret pemiliknya sekali ke dalam lumpur itu dan mereka bersama-sama ‘bermandi lumpur’.

Pemilik ini terpaksalah meredah sekali untuk bermandi lumpur tanpa kerelaan hati bersama anjing-anjingya yang asyik bermain, dengan menahan sahaja penderitaan itu, bahkan menerima sahaja transformasi menjadi ‘pejuang terracotta’, jadi agak mustahil untuk dia mengukir senyuman ketika pulang.

Paparan Skrin / YouTube

Para netizen berkongsi rakaman video dari TikTok ini di Facebook dan YouTube dengan komen, “Anda tidak boleh berjalan-jalan dengan terlalu banyak anjing, secara tidak sengaja boleh terjatuh ke dalam parit.”

Seorang netizen yang selesai menonton video itu menulis, “Tuan tergelincir dan kembali sebagai pejuang terracotta bersama kudanya!”

“Adakah lelaki itu pergi ke parit untuk menyelamatkan anjing, atau anjing pergi ke parit untuk menyelamatkan lelaki itu,” tulis seorang netizen.

“Tuan kita akhirnya bersama kita seperti sekeluarga,” komen netizen ini.

“Tentu ini bukan tangki septik, bukan?” tanya seorang netizen.

Paparan Skrin / YouTube

Lebih melucukan, terdapat seekor anjing Labrador berwarna putih dan bersih dalam rakaman video itu dan dia melihat pemiliknya sambil menggeleng kepala.

Nampaknya macam mengejek sahaja kalau dia boleh berkata-kata, “Untunglah saya tidak keluar bersama, jika tidak, agak memalukan ikut tuan ini.”

Paparan Skrin / YouTube

Anjing benar-benar mudah dipelihara untuk menggembirakan pemilik. Tetapi, anda tidak boleh jangka apa lagi benda luar dugaan yang boleh dibuat oleh mereka di masa hadapan.

Jangan bawa tiga ekor anjing besar sekaligus, jika tidak, anda akan terjebak dalam situasi luar dugaan bersama, contohnya ‘insiden terjerumus ke dalam lumpur membentuk formasi pejuang terracotta’ yang seperti ini.

Tonton video di bawah:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI