26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, April 25, 2024
UtamaInspirasiWajah tak lekang senyuman, petani durian paling comel di dunia adalah seekor...

Wajah tak lekang senyuman, petani durian paling comel di dunia adalah seekor anjing bernama Jubjib

Kita semua sangat ternanti-nantikan musim durian. Dalam pada kita teruja untuk menikmatinya, para petani pula sibuk mahu mengumpulkan hasil tanaman durian mereka.

Dan inilah petani paling comel yang mengusahakan tanaman durian – seekor anjing baka Golden Retriever bernama Jubjib dari Thailand.

Anjing comel ini sudah mula membantu mengusahakan ladang durian di Nonthaburi sejak tahun 2014, iaitu ketika Jubjib masih lagi kecil.

Tidak percaya? Ini foto yang membuktikannya :

Semenjak daripada itu, pada setiap kali musim durian, Jubjib akan bergambar bersama hasil tanaman durian di ladang berkenaan. Ini pula fotonya pada tahun 2015 :

Oleh kerana cuaca yang panas, maka Jubjib nampaknya terpaksa melindunginya ketika bekerja, termasuklah dengan memakai topi. Macam manusia!

Setiap tahun pasti ada foto Jubjib dengan hasil durian di ladang milik keluarganya itu :

Malah ketika hujan juga, Jubjib bertanggungjawab dalam menjaga hasil tanamannya. Hujan-hujan pun Jubjib jaga tau!

Berikut foto-foto Jubjib yang lain..

Pasti pemilik Jubjib amat menyayanginya. Jubjib juga sangat berbangga dengan tugasannya sebagai petani durian yang paling comel. Syabas Jubjib.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI