33.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaInspirasiAksi panda luncur salji sambil terlentang buat hati warganet tertawan. Comel sangat!

Aksi panda luncur salji sambil terlentang buat hati warganet tertawan. Comel sangat!

Sudah banyak video menarik berkaitan dengan panda terdapat di media sosial. Panda secara umumnya adalah seekor haiwan yang sungguh comel dan manja.

Anak-anak panda pula dilihat gemar bermain. Jika penjaganya sudah menyapu sampah sekalipun, ia akan disepahkan semula oleh anak panda. Memang nakal!

Nampaknya bukan anak panda sahaja yang suka bermain..

Sebuah zoo di Washington, Amerika Syarikat baru-baru ini ada memuat naik video comel yang memperlihatkan aktiviti panda di laman Twitter.

Video berdurasi 51 saat itu menunjukkan panda bernama Mei Xiang dan Tian Tian sedang bermain luncur salji.

https://twitter.com/NationalZoo/status/1355986484931780609?s=20

“Luncur, somersault dan kegirangan sebenar panda”, tulis akaun National Zoo itu di Twitter. Selain manusia, makhluk comel ini juga begitu menikmati salji rupanya.

Lebih melucukan, panda tersebut dilihat dalam keadaan terlentang lalu meluncur ke bawah. Pandai pula panda berkenaan panjat semula ke atas untuk meluncur lagi.

Kemudian seekor panda pula kelihatan berguling-guling di atas salji. Amboi, senorok betul ya mereka!

Sebenarnya, walaupun panda dewasa banyak menghabiskan masa bermalasan dan memakan buluh, mereka juga boleh gemar bermain.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI