27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaInspirasiKerana terlalu penat, wanita ini terpaksa tinggalkan anaknya bersama ayahnya sebelum dia...

Kerana terlalu penat, wanita ini terpaksa tinggalkan anaknya bersama ayahnya sebelum dia tidur di dalam almari

Bukan mudah untuk bergelar seorang ibu. Terlalu banyak tanggungjawab dan peranan yang perlu dimainkan setiap hari dalam memastikan keadaan di rumah sentiasa tenang dan harmoni.

Tugas mereka bahkan menjadi lebih berat dengan kehadiran anak-anak kecil yang sememangnya sangat menguji kesabaran namun bagi setiap ibu mereka tetap akan melakukan yang terbaik.

Seorang netizen di Taiwan, Da Xiao baru-baru ini berkongsi kisah kakaknya yang yang pulang ke rumah orang tua mereka bersama dengan dua orang anaknya sempena Hari Krismas.

topick

Menurut Da Xiao selepas kakaknya sampai di rumah dan meninggalkan anak-anaknya dia terus menghilangkan diri. Mereka sekeluarga kemudian terpaksa mencari kakaknya dah hanya selepas setengah jam baru mereka menemui wanita itu dan ternyata dia sedang tidur di dalam almari!

topick

Menurut Da Xiaolagi ketika kakaknya pulang dia telah meninggalkan anak perempuannya yang berusia 3 tahun dan anak lelakinya yang baru berusia 10 bulan bersama bapanya sebelum menghilangkan diri. Apa yang lebih menyentuh hati, ini bukan pertama kali dia melakukan hal tersebut.

“Ibu bapa saya mencari di seluruh rumah dan tetapi tidak menemuinya. Rumah kami begitu besar. Ibu bapa saya mencari selama setengah jam, dan akhirnya mendapati dia sedang tidur di dalam almari. Kakak, bagaimana kamu mahu menjaga anak-anak kamu…”

topick

Gambar-gambar yang diambil menunjukkan bapanya sedang memegang cucunya dan dalam masa yang sama tersenyum melihat telatah anak perempuannya yang sedang tidur di dalam almari. Jelas sekali wanita itu sedang dalam keletihan dan kepenatan sehingga tertidur.

Anak-anak kecilnya kemudian datang kepadanya dan masuk bersama di dalam almari untuk merakam detik lucu tersebut. Walaupun apa yang dilakukan adalah sesuatu hal yang mencuit hati tetapi dalam masa yang sama turut memberi gambaran bahawa betapa penatnya dia menjadi seorang ibu kepada dua orang anak kecil.

Ramai netizen yang membaca kisah itu berasa kasihan melihat keadaannya dan ramai yang berpendapat bahawa semua orang harus memiliki sikap bertimbang rasa. Ramai juga yang berharap supaya keluarga mereka boleh menjadi tempat untuk si kakak berlindung kerana bukan mudah bergelar ibu.

Apabila bergelar ibu itu bermakna tidak mudah untuk anda mendapatkan ruang untuk diri sendiri dan waktu rehat adalah sangat terhad kerana masa banyak dihabiskan untuk menjaga anak-anak.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI