26 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaNasionalMakan malam bertukar tragedi cederakan tujuh beranak bila alat memasak ‘steamboat’ meletup

Makan malam bertukar tragedi cederakan tujuh beranak bila alat memasak ‘steamboat’ meletup

Makan malam tujuh beranak bertukar tragedi apabila dapur gas mudah alih untuk memasak ‘steamboat’ meletup dalam kejadian di sebuah restoran di Temerloh pada 9 Mac lalu.

Mangsa, Noraini Abdullah, 53, berkata, kejadian jam 7 petang itu berlaku sekelip mata ketika dia bersama suaminya, Ayob Harun, 59, dan empat anak mereka, Fatin Nabilah, 29, Arif Fauzan, 26, Arif Fahmi, 23, Arif Fahin, 21 serta menantunya iaitu suami kepada Fatin, Azrul Fazrin Asri, 28, sedang menjamu selera.

Facebook

Menurutnya, sebelum itu mereka terdengar bunyi letupan sebelum dapur gas melambung.

“Kejadian berlaku terlalu pantas, kami tidak sempat mengelak dan semua terkena percikan api daripada dapur gas.

“Kami kemudiannya pergi ke klinik berhampiran mendapatkan rawatan awal sebelum pulang ke rumah di Bera,” katanya seperti dilaporkan Sinar Harian.Facebook

Noraini berkata, keesokan harinya mereka sekeluarga sekali lagi mendapatkan rawatan awal di Klinik Kesihatan Triang sebelum diminta merujuk ke pakar di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (HoSHAS).

“Keadaan suami dan anak kedua iaitu Arif Fauzan paling teruk melecur kerana membabitkan bahagian muka dan tangan.

Facebook

“Empat hari kami sekeluarga ditempatkan di wad dan sekarang ini kami berada di hospital swasta untuk pemeriksaan susulan,” katanya.Tambahnya, mereka sekeluarga pernah datang ke restoran itu sebelum ini untuk menjamu selera dan tidak menyangka kemalangan berkenaan boleh berlaku.

Facebook

“Pemilik restoran ada berjumpa dengan kami dan memohon maaf,” kata Noraini.

“Satu laporan polis dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Temerloh dan kami berharap insiden sebegini tidak akan berulang lagi,” jelasnya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI