26 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaGaya HidupPasangan pengantin baru bantu mangsa kemalangan sebelum bersanding terima pujian ramai

Pasangan pengantin baru bantu mangsa kemalangan sebelum bersanding terima pujian ramai

Pada hari perkahwinan mereka, pasangan pengantin baru ini terserempak dengan sebuah kereta yang telah hilang kawalan lalu terbabas ke dalam parit di tepi jalan. 

Kelihatan dalam sebuah video yang dirakam orang awam memaparkan pasangan itu dengan berbusana pengantin, segera memberhentikan kereta mereka untuk menyelamatkan mangsa kemalangan.

TikTok

Tindakan spontan prihatin tanpa menghiraukan hari besar mereka itu telah menjadi tular dan pasangan suami isteri ini menerima pujian ramai pengguna media sosial.

Difahamkan, ketika kejadian pasangan pengantin baru itu sedang memandu ke lokasi perkahwinan. 

TikTok

Tanpa menyangka, mereka terserempak dengan sebuah kereta berwarna putih yang hilang kawalan lalu terbabas ke dalam parit di tepi jalan raya. 

Menerusi video TikTok @bdbizkis, kelihatan kereta itu mengalami kerosakan dan berasap di bahagian hadapan.

TikTok

Dengan berpakaian pengantin berwarna biru cerah, kedua-dua pengantin telah segera keluar dari kereta untuk membantu menyelamatkan pemandu dan penumpang yang terperangkap di dalam kereta terbabit.

Pada penghujung video, anda dapat melihat pasangan berhati murni itu berjaya menyempurnakan persandingan dan majlis perkahwinan tanpa sebarang kekurangan, sekaligus melakukan perbuatan mulia pada hari besar mereka, dengan merakam dua momen yang tidak dapat dilupakan.

TikTok

Video tular itu telah menarik perhatian warganet, yang kebanyakannya memuji pengantin baru berkenaan dengan berkata “pengantin sama kacak dan cantik ditambah hati yang baik” serta menzahirkan ucapan selamat pengantin baru bersama doa dan keberkatan.

Video di sini:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI