26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupDerrick Gan ditawarkan 5 buah motosikal selepas pulang dari Qatar

Derrick Gan ditawarkan 5 buah motosikal selepas pulang dari Qatar

Penyokong fanatik Harimau Malaya, Derrick Gan yang tular di media sosial terus dilimpahi rezeki apabila sehingga kini sudah ditawarkan lima buah motosikal daripada beberapa individu dan syarikat.

Jurutera program berusia 30 tahun berasal di Melaka itu berkata, selain itu terdapat lebih 1,000 lagi mesej di Facebook dan Instagram yang masih belum dibuka.

“Sebenarnya sejak kisah saya itu tular terlalu ramai yang mengucapkan tahniah termasuk ada yang menawarkan saya motosikal bagi menghargai pengorbanan saya itu.

Gambar Astro Arena

“Setakat ini, saya boleh katakan ada lima pihak yang menghubungi saya untuk memberikan motosikal namun saya tiada maklumat lanjut kerana tidak sempat menghubungi semula mereka,” katanya kepada MalaysiaGazette.

Sebelum ini, tular di media sosial seorang penyokong Harimau Malaya mencuri tumpuan selepas dilihat menangis ketika meraikan gol kedua pasukan negara menentang Korea Selatan di Stadium Al Janoub.

Pada aksi perlawanan terakhir terakhir Kumpulan E Piala Asia 2023 itu, Malaysia mempamerkan semangat juang tinggi apabila berjaya mengikat pasukan ketiga terbaik Asia itu dengan keputusan 3-3.

Derrick Gan / Facebook

Tangisan Derrick Gan, mendapat perhatian apabila disebalik itu, turut tular kisahnya yang menjual motosikal kesayangan yang telah digunakan sejak 10 tahun lalu pada harga RM4,500 semata-mata untuk menyaksikan penampilan Harimau Malaya di Qatar.

Mengulas lanjut, Derrick berkata, dia tidak menyangka tindakannya itu akan tular dan mendapat liputan meluas di seluruh negara.

Gambar Astro Awani

“Saya sebenarnya seorang yang sangat pendiam sebab itu saya berharap kisah ini akan segera berakhir namun amat berterima kasih kepada semua pihak yang prihatin.

“Setakat ini saya belum dapat membalas semua mesej satu persatu tapi saya akan berbincang dengan sepupu untuk memberikan satu kenyataan rasmi tidak lama lagi,” katanya.

Media melaporkan Derrick menerima menerima sebuah motor skuter Modenas Karisma bernilai RM5,400 daripada Modenas dengan kerjasama stesen radio, Era sejurus tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Pemain negara, Faisal Halim turut telah menghadiahkan sebuah motosikal kepada Derrick Gan atas pengorbanannya itu.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI