25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupJodoh tidak ke mana, pempengaruh popular kongsi suaminya 'muncul' di belakang gambar...

Jodoh tidak ke mana, pempengaruh popular kongsi suaminya ‘muncul’ di belakang gambar ketika mereka saling tidak mengenali

Perjalanan hidup dengan pelbagai pahit manis dan liku tanpa disedari mungkin membawa kepada kejadian tertentu sebagai satu kebetulan semata-mata, sementara yang lain menganggap ia sebagai takdir yang membawa mereka kepada hikmah dan ketentuan.

Percaya atau tidak, anda mungkin terkejut apabila melihat betapa sesuatu yang kebetulan itu mengubah kehidupan seseorang buat selama-lamanya.

@soimjeen.official / TikTok

Perkara itu telah dikongsikan oleh pencipta kandungan dan pempengaruh popular Jenn Chia, yang juga dikenali dalam talian sebagai SoImJenn.

Dalam klip video yang dikongsikan menerusi laman TikToknya @soimjenn.official, Chia berkongsi penemuan luar biasa yang baru diketahuinya, iaitu suami tersayangnya kini, pernah muncul di latar belakang gambarnya beberapa tahun terdahulu, sebelum mereka bertemu dan saling mengenali.

@soimjenn.official / TikTok

Berkongsi gambar itu ketika dirinya sedang makan di sebuah restoran pada 10 Oktober 2012, Chia mendedahkan suaminya sedang berdiri di latar belakang, sedang menunggu mencari tempat kosong. 

Apa yang mengejutkan, kedua-duanya tidak mengenali antara satu sama lain pada masa itu, kerana Chia mendedahkan mereka bertemu dan menjadi pasangan secara rasmi hanya dua tahun kemudian pada 2014.

@soimjenn.official / TikTok

Hubungan percintaan itu akhirnya mengikat tali pertunangan pada 2023, sembilan tahun selepas gambar asal diambil.

“Saya masih menggigil melihat gambar ini. Kami berada di tempat yang sama tetapi tidak mengetahui kewujudan satu sama lain,” tulisnya dalam kapsyen di TikTok.

Memuat naik klip yang sama di laman Instagramnya @soimjenn, katanya walaupun terkejut menemui gambar itu, Chia percaya bahawa mereka bertemu pada masa yang tepat.

“Jodoh yang tepat akan sentiasa menemui anda pada masanya yang sesuai,” tulisnya di bawah hantaran itu.

@soimjenn.official / TikTok

Berkongsi kejutan Chia, beberapa warganet mengulas dalam hantaran Chia, dengan pendapat mereka yang berkata satu-satunya penjelasan logik pertemuan pasangan itu adalah disebabkan “The Invisible String Theory”. Menurut idea ini, seseorang individu itu percaya bahawa alam semesta itu sendiri “dijahit” bersama-sama dengan benang yang tidak kelihatan, yang akhirnya membawa manusia ke takdir utama mereka.

Sementara yang lain memberi komen tentang bagaimana takdir dan jodoh pertemuan telah menentukan masa depan Jenn Chia dan pasangannya, sambil menambah bagaimana mereka berharap perkara yang sama akan berlaku kepada mereka pada suatu hari nanti.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI