27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaGaya HidupBakal ayah sekarang tak macam dulu, buang rasa segan sertai kelas penyusuan...

Bakal ayah sekarang tak macam dulu, buang rasa segan sertai kelas penyusuan bayi

Buat pasangan suami isteri yang bakal menerima cahaya mata pertama tidak lama lagi, sudah tentu pelbagai persiapan perlu dilakukan.

Bukan setakat membeli pakaian dan peralatan untuk bakal bayi, malahan menghadiri kelas keibubapaan juga amat penting dimasukkan dalam persiapan diri mereka merealisasikan tanggungjawab sebagai ibu bapa kelak.

@nadmasrom/X

Baru-baru ini, tular sebuah video di laman X yang memaparkan ramai bakal ayah menemani isteri mereka dan menyertai kelas penyusuan ibu.

Rakaman video yang menarik perhatian apabila memaparkan para ayah menghadiri kursus untuk belajar cara menjaga cahaya mata pertama. 

@nadmasrom/X

Kursus tersebut termasuklah mempelajari ilmu tentang cara mendukung bayi, membantu isteri dalam penyusuan bayi dan sebagainya. 

@nadmasrom/X

Kelas berkenaan didapati mendapat sambutan hebat, justeru menunjukkan bahawa bakal bapa kini lebih ‘sporting’ dan tidak lagi segan untuk sama-sama menyertai isteri dalam mempelajari teknik penyusuan bayi yang betul.

@nadmasrom/X

Rata-rata pengguna laman X menyatakan rasa kagum dengan para suami yang membuang semua rasa malu dan segan untuk turut serta mendalami ilmu dalam kelas berkenaan.

Tonton video di bawah:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI