30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupBerbaloi ‘siram pokok padi’, rajin main ‘game’ di Lazada boleh dapat beras...

Berbaloi ‘siram pokok padi’, rajin main ‘game’ di Lazada boleh dapat beras percuma

Ketika ramai dalam kalangan kita mengeluh hari ini susah juga untuk mendapat beras tempatan di pasaran, rupanya main ‘game’ di platform e-dagang boleh dapat beras, dan ia percuma pula begitu.

Pengguna Facebook, Raudzah Arippin berkongsi suaminya Idzwan memanfaatkan permainan di platform e-dagang Lazada untuk mendapat beras di ‘Lazland’ yang perlu rajin diusahakan oleh mereka yang berminat.

Facebook

Katanya sudah kali ketiga sebungkus beras 1 kg dihantar ke rumah, yang terbaru pada 10 Oktober lalu atas nama suaminya.

“Sebelum ini, hairan juga suami beli beras. Sebab di rumah ni, yang beli beras, angkut beras dan yang masak beras semuanya Kok Odah.

“Idzwan kata, beras tu hadiah dia menang main game di Lazada. Yahoo. Main game pun boleh dapat beras. Lain macam,” tulisnya.

Facebook

Hantaran Raudzah telah mendapat perhatian lebih 20,000 warganet. Katanya tidak timbul soal beras putih tempatan atau import.

“Janji beras percuma,” katanya.

Beberapa individu lain turut mengakui berbaloi ‘siram pokok padi’ di Lazada.

Facebook

Ada antara mereka yang sudah menerima kira-kira 15 kg beras dengan setiap kampit seberat 1 kg.

Ditanya oleh mereka yang bimbang menerima beras plastik, Raudzah berkata, “Bolehlah cuba tanam padi dulu, rajin-rajin siram. Nanti dapatlah satu pek beras sekilo untuk dicuba.

“Berasnya elok. Setakat ni saya dah masak, dah makan. Rupanya sama saja, jadi nasi macam daripada beras yang kita beli di kedai.

“Tak nampak beza pada rasa atau tekstur yang pelik dan mencurigakan pada beras atau nasi tu,” katanya.

Tambahnya jika rasa beras itu palsu, tidak perlu main ‘game’ di Lazada. Senang sahaja..

Facebook

Anda perlu memuat turun aplikasi Lazada untuk bermain permainan ini di Lazland, dengan klik “Free Rice”.

Facebook

Apa yang perlu anda lakukan hanya duduk kena rajin menyiram tanaman padi setiap hari.

Dapatkan air tambahan dari misi atau rajin menjemput kawan.

Facebook

Selepas selesai misi, anda akan mendapat beras percuma yang akan dihantar ke rumah.

Facebook

Catatan: Proses menyiram 15 pokok untuk mendapatkan 1kg beras mungkin mengambil masa lebih sebulan jika anda tidak menjemput rakan atau membeli-belah di Lazada secara kerap.

Muat turun aplikasi Lazada sekarang untuk berpeluang bermain ‘game’ ini dan diharapkan anda menang beras percuma!

Selamat Maju Jaya!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI