27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaNasionalRemaja 16 tahun diarah ibunya untuk hidupkan enjin MPV yang terlajak undur,...

Remaja 16 tahun diarah ibunya untuk hidupkan enjin MPV yang terlajak undur, rempuh pelanggan medan selera

Sebuah keluarga yang sedang menjamu selera di Medan Selera Tanjung Kling, Melaka berdepan detik cemas dan dilaporkan mengalami kecederaan pada hujung minggu lalu apabila seorang remaja merempuh mereka dengan Toyota Avanza milik ibunya.

Kejadian berlaku sekitar jam 2.43 petang Sabtu, 26 Ogos, apabila seorang remaja lelaki berusia 16 tahun secara tidak sengaja tertekan pedal minyak semasa cuba menghidupkan kenderaan pelbagai guna (MPV) ibunya, lapor Bernama.

Twitter

Tindakan itu telah menyebabkan Toyota Avanza berkenaan berundur secara tiba-tiba menuju ke medan selera, berlanggar dengan Proton Suprima S yang diparkir bersebelahan, sebelum merempuh para pelanggan yang sedang menjamu selera di belakangnya, menurut Ketua polis Daerah Melaka Tengah ACP Christopher Patit.

Kira-kira 11 pelanggan, sebahagian daripada mereka kanak-kanak, sedang menikmati makanan di medan selera berkenaan apabila kenderaan itu merempuh mereka. 

Twitter

Walaupun beberapa pelanggan mengalami kecederaan, namun tiada sesiapa yang membuat laporan polis setakat ini, lapor New Straits Times.

Klip rakaman CCTV menunjukkan Toyota Avanza bergerak secara mengundur ketika ia memasuki medan selera, di mana beberapa keluarga sedang duduk dan makan.

Remaja berkenaan tidak mengalami cedera dalam kejadian itu.

Twitter

Siasatan awal mendapati kemalangan dipercayai berlaku selepas remaja lelaki berusia 16 tahun itu diarahkan ibunya untuk memanaskan enjin kenderaan, menurut Christopher.

“Remaja itu bagaimanapun menekan pedal minyak apabila telah mengubah gear kepada mengundur, menyebabkan MPV itu terlajak undur secara mengejut dan merempuh pelanggan yang sedang menjamu selera,” katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI