34.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, June 13, 2024
UtamaGaya HidupPemilik ubah guna kulit durian jadi sikat kucing dan haiwan peliharaan itu...

Pemilik ubah guna kulit durian jadi sikat kucing dan haiwan peliharaan itu suka

Jangan buang kulit durian yang berduri itu setelah anda selesai makan durian kerana ia mungkin berguna jika anda pemilik kucing.

Beberapa video yang tular baru-baru ini menunjukkan pemilik kucing memberus bulu anak kucing mereka dengan kulit durian.

Bukan sahaja ia dapat menghilangkan bulu yang luruh, tetapi kucing-kucing ini seolah-olah menikmati urutan badan setiap saat.

Mathilda Z/Instagram

Dalam video yang dikongsi oleh Mathilda Z di laman Instagram @meowed, seekor kucing dilihat berguling gembira ketika bulunya disikat dengan kulit durian.

Pemilik mendedahkan banyak bulu yang terlerai dari kucing itu sambil menggunakan kulit durian itu untuk menyikatnya.

Mathilda Z/Instagram

Satu lagi rakaman video menunjukkan seekor kucing dalam keadaan gembira apabila pemiliknya mengurut pipinya dengan dua kulit durian.

China Daily Hong Kong / Facebook

Kucing ini sangat suka bila dia disikat dan diurut pada masa yang sama.

Video itu, yang dikongsi oleh China Daily Hong Kong di Facebook tahun lalu, telah ditonton lebih 3.4 juta kali.

China Daily Hong Kong / Facebook

Sementara itu, pengguna TikTok @petsmeowwoof, berkongsi video haiwan peliharaan dan detik-detik comel mereka, yang turut menyiarkan video seorang pemilik yang membelai kucing mereka dengan kulit durian.

@petsmeowwoof / TikTok

Walaupun kucing mengambil masa beberapa saat untuk mengetahui apa yang berlaku, kucing itu tidak lama kemudian memalingkan mukanya ke arah pemilik untuk terus meminta dirinya disikat.

@petsmeowwoof / TikTok

Jika anda mempunyai kucing yang lebih suka merapikan diri sendirian, berus berbentuk durian ini mungkin alternatif yang baik jika anda dan kucing tidak sukakan bau durian.

Ia boleh dilekatkan pada sisi almari atau dinding pada ketinggian yang selesa untuk dicapai oleh kucing anda, dan membolehkan dia merapikan diri pada bila-bila masa.

Gambar Shopee

Sikat durian ini ada dijual di Shopee. Tak mahal bawah RM12 je..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI