26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, April 25, 2024
UtamaBerita UtamaPerhimpunan terbesar Spider-Man di Kuala Lumpur pecah rekod dunia

Perhimpunan terbesar Spider-Man di Kuala Lumpur pecah rekod dunia

Sebuah perhimpunan yang melibatkan 685 orang penggaya kostum watak Spider-Man secara rasminya telah memecahkan rekod dunia Guinness.

Sukan Star TV

Dalam acara tersebut yang diadakan pada 3 Jun lalu di AEON Mall Bukit Tinggi, semua peserta yang hadir diminta untuk terus berada di ruang yang disediakan selama lima minit bagi mendapatkan pengesahan daripada Pengadil Rasmi rekod dunia, Kazuyoshi.

Sukan Star TV

Sukan Star TV

Berikutan itu, rekod berkenaan secara rasminya disahkan tepat jam 4.40 petang dan sijil penghargaan kemudiannya diserahkan kepada Pengarah Urusan Sony Pictures Malaysia, Simon Foo dan Ketua Pegawai Harta AEON, Lee Beng Beng.

Sukan Star TV

Terdahulu, rekod tertinggi bagi jumlah kehadiran perhimpunan penggaya kostum Spider-Man adalah sebanyak 601 orang peserta yang dianjurkan di India pada bulan Disember 2021. 

Sukan Star TV

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI