31.5 C
Kuala Lumpur
Monday, March 4, 2024
UtamaGaya HidupSeorang lelaki yang bermain sorok-menyorok dengan gajah liar ini buat ramai warganet...

Seorang lelaki yang bermain sorok-menyorok dengan gajah liar ini buat ramai warganet teruja dan terhibur

Kebiasaannya, kita hanya mendengar tentang berita-berita berkaitan gajah liar yang sering mengganas, menyerang perkampungan, ‘menyerang’ kawasan perumahan akibat kawasan hutan yang semkain berkurangan dan sebagainya. Tetapi, jarang sekali kita mendengar kisah tentang haiwan ini yang boleh bergurau-senda dengan manusia.

@muhamadshaadi

Baru-baru ini, tular di laman sosial apabila @muhamadshaadi telah memuatnaik beberapa buah video yang menunjukkan seekor gajah liar yang cuba untuk bergurau dan bermain sorok-menyorok dengannhya di tapak kerjanya di Banding, Perak.

@muhamadshaadi

Dalam video pertama yang dimuatnaik pada 28 Mac lalu, dapat dilihat bahawa seekor gajah liar telah datang ke tapak kerjanya yang mempunyai puluhan tangki oksigen.

Yang menariknya, dapat disaksikan bahawa gajah tersebut terus-terus mengundur untuk memberi masa kepada @muhamadshaadi untuk mencarinya sebelum gajah itu berlari-lari anak untuk mencari @muhamadshaadi semula apabila dia mula menyorok di sebalik tangki oksigen yang tinggi. 

@muhamadshaadi

Mereka kemudiannya dilihat melakukan perkara yang sama berulang-ulang kali sehingga pada satu saat, dapat didengari bahawa gajah itu mengeluarkan bunyi seakan-akan sedang ketawa dengan ‘permainan’ mereka berdua itu.

Seronok betul nampaknya mereka bermain!

Menerusi satu video yang berlainan, rakan @muhamadshaadi yang dilihat merakam kehadiran gajah yang sama ke tapak kerja mereka menunjukkan bahawa besar kemungkinan gajah itu datang semula ke tapak itu untuk mencari dan bermain dengan @muhamadshaadi. 

Sebaik sahaja melihat kelibat @muhamadshaadi dan disapa dengan “hai!” oleh @muhamadshaadi, gajah itu dilihat mengundur semula di sebalik tangki oksigen dan apabila lelaki tu mendekat, gajah itu mula berlakon seperti mahu mengejarnya.

Comel betul!

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman video yang pertama telahpun menarik sehingga lebih dari 695,100 tontonan, lebih dari 32,500 sukaan dan 632 komen dari para warganet yang jelas sangat terhibur dengan gelagat dua sahabat baru ini.

@muhamadshaadi

Walaupun gajah yang seekor ini telihat jinak, namun jika anda terserempak dengan haiwan-haiwan liar sebegini, anda dinasihatkan untuk terus menyelamatkan diri dan tidak bergurau dengan mereka begini ya. Utamakan keselamatan!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI