25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaGelagat Oyen yang tidak hairan 'dimasak' hidup-hidup dalam pan ini buat ramai...

Gelagat Oyen yang tidak hairan ‘dimasak’ hidup-hidup dalam pan ini buat ramai warganet terhibur. Comel betul!

Gelagat kucing peliharaan bukan sahaja boleh menghiburkan pemiliknya, tetapi jika dirakam gelagat mereka itu, sesiapa yang menontonnya juga secara automatik akan turut berasa terhibur dan berasa geram dengan telatah mereka.

Seperti gelagat seekor kucing berwarna oren, atau nama manjanya, Oyen, yang dilihat sedang berehat dengan santai dalam sebuah pan yang kemudiannya di letak atas dapur.

Apakes

(Jangan bimbang, apinya pasti tidak akan dibuka – tiada apa-apa jenis haiwan yang teraniaya dalam video ini ya!)

Menerusi kiriman oleh Apakes di laman Facebook yang telah mendapat perhatian ramai ini, pemilik kucing yang comel itu dilihat seperti mahu “menggoreng” kucing kesayangannya itu. Sambil memegang sebatang sudip untuk ‘mengacau masakan’, pemilik kucing itu berkata “hai semua, hari ini kita nak masak Oyen celup tepung ya!”

Apakes

Kemudian, dengan mengakui bahawa ‘bahan masakannya’ pada hari itu sememangnya dalam keadaan yang segar, pemilik kucing itu turut menepuk-nepuk bahagian perut kucing itu dengan menggunakan sudip, lalu berkata bahawa ‘bahannya’ pada hari itu mempunyai lemak yang banyak, “selambak dia punya (lemak) ini,”

Apakes

“Besar betul!” tambahnya lagi.

Amboi, kesian Oyen diumpat begitu tau!

Apakes

Yang lucunya, selepas babak itu, pemiliknya itu dilihat cuba untuk menterbalikkan ‘bahan masakannya’ itu dengan menggunakan sudip, “kita cuba lipatkan (kucing ini),” katanya. Tetapi kerana saiz Oyen yang terlalu besar, misinya itu tidak berjaya.

“Ha jika tidak boleh (menggunakan sudip), kita akan gunakan tangan (untuk melipatkannya),” gurau pemilik kucing itu.

Apakes

Memang lucu betul video yang comel ini. Oyen itu pula dilihat begitu tenang, langsung tidak berasa marah walau diusik sebegitu oleh pemiliknya. Mungkin ia bertahan demi makanan agaknya!

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman ini telah meraih lebih dari 61,000 tontonan, lebih dari 1,600 reaksi dan 254 komen dari warganet yang terhibur dengan gelagat lucu Oyen ini. Ada antaranya juga dilihat turut menokok-tambah gurauan pemilik Oyen ini!

Apakes

Bersabarlah wahai Oyen, selepas habis ‘penggambaran’ ini pasti ada hadiah (makanan kucing kegemaran) yang akan diberi.

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI