32.4 C
Kuala Lumpur
Tuesday, May 21, 2024
UtamaNasionalVideo tular anggota polis disyaki terima suapan, IPD Sandakan jalankan siasatan

Video tular anggota polis disyaki terima suapan, IPD Sandakan jalankan siasatan

Baru-baru ini, tular satu video di media sosial memaparkan insiden di Sabah yang kelihatan seperti seorang anggota polis menerima ‘sesuatu’ daripada orang awam dalam keadaan yang mencurigakan.

Dalam video itu, dua lelaki berpakaian seragam polis dilihat berjalan-jalan di khalayak ramai dan berdiri di hadapan sebuah kedai sambil bercakap dengan seorang lelaki berpakaian biasa dengan seorang lelaki di belakangnya.

Twitter

Sebelum anggota polis itu berlalu pergi, dia kemudian bersalaman dengan lelaki itu yang melewatinya dengan sesuatu yang mencurigakan.

Sebelum itu, kelihatan lelaki berpakaian biasa berkenaan mencapai sesuatu di dalam beg dan menyerahkannya kepada salah seorang anggota polis itu sebelum mereka beredar.

Twitter

Tidak jelas apa yang anggota polis itu terima yang dimasukkan ke dalam poket seluarnya.

Video tular itu telah menarik perhatian Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sandakan yang mengesahkan menerima maklumat dakwaan salah seorang anggotanya menerima suapan di daerah pantai timur Sabah.

Twitter

Ketua Polis Daerah Sandakan ACP Abdul Fuad Abdul Malek berkata siasatan Bahagian Integriti dan Pematuhan Standard IPD Sandakan sedang dijalankan bagi mengenal pasti jika terdapat sebarang salah laku anggota polis terbabit.

“Sekiranya ada bukti, polis tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tegas terhadap anggota polis terbabit serta pihak yang memberi rasuah,” katanya dalam satu kenyataan.

Sehubungan itu, Abdul Fuad menggesa orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian itu supaya menghubungi Ketua Bahagian Integriti dan Pematuhan Standard IPD Sandakan, ASP Mohammed Noor Zaid Zainuddin, di talian 013-3811239.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI