31.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 15, 2024
UtamaGlobalBunuh ngeri model Abby Choi kerana pertikaian wang, tiga tangkapan dilakukan polis...

Bunuh ngeri model Abby Choi kerana pertikaian wang, tiga tangkapan dilakukan polis Hong Kong

Polis Hong Kong telah membuat tiga tangkapan kerana membunuh dan mengerat model berusia 28 tahun selepas pertikaian kewangan dengan keluarga bekas suaminya, kata pihak berkuasa pada Sabtu, 25 Februari.

Sebahagian mayat pempengaruh terkenal Abby Choi, yang minggu lalu muncul di muka depan majalah fesyen digital L’Officiel Monaco, ditemui di sebuah rumah kampung yang didirikan sebagai tapak penyembelihan, kata polis.

“Kami masih mencari kepala,” kata Penguasa Alan Chung kepada media, selepas mendedahkan bahawa anggota badan seorang wanita telah ditemui di dalam peti sejuk.

Tangkap Skrin Instagram Abby Choi

Rumah itu dilengkapi dengan gergaji elektrik dan pengisar daging yang telah digunakan untuk mengisar daging manusia, kata Chung.

“Dua periuk rebusan dipercayai mengandungi tisu manusia” ditinggalkan di tempat kejadian, tambahnya.

Bapa, ibu dan abang kepada bekas suami Choi, yang masih bebas telah ditangkap dan akan menghadapi tuduhan membunuh, tambahnya.

“Kami percaya mangsa dan keluarga bekas suaminya mempunyai banyak pertikaian kewangan melibatkan jumlah yang besar.

“Seseorang tidak berpuas hati dengan cara mangsa mengendalikan asetnya, yang menjadi motif untuk pembunuhan,” kata Chung.

The Star/Facebook

Choi pertama kali dilaporkan hilang pada hari Rabu, 22 Februari.

Dia didakwa kali terakhir dilihat oleh abang bekas suaminya, yang juga bekerja sebagai pemandunya. Polis berkata, keluarga itu sebelum ini berbohong untuk mengelirukan penyiasat.

Rumah kampung itu telah disewa baru-baru ini dan tidak dilengkapi perabot, yang menguatkan motif bahawa ia dibina bagi tujuan membuang dan melupuskan mayat Choi, tambah Penguasa Alan Chung.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI