31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaInspirasiGuru Li sedang menasihati dunia -Pereka seni bina dari San Francisco

Guru Li sedang menasihati dunia -Pereka seni bina dari San Francisco

Guru Li Hongzhi, pengasas Falun Gong, memberi kebenaran untuk Epoch Times menerbitkan “Mengapa Wujudnya Manusia“. Artikel ini membangkitkan pengaruh yang menggalakkan dalam masyarakat. Natalia Khaw, seorang pereka seni bina dari San Francisco, mengkaji secara teliti artikel itu dan berpendapat, “Apa yang dikatakan oleh Guru Li Hongzhi adalah kebenaran. Pada akhir artikel itu, Guru Li menasihati dunia bahawa Tuhan sedang menyelamatkan manusia tanpa berhenti.”

Natalia Khaw, seorang pereka seni bina yang berasal dari Hong Kong beragama Katolik. Beliau memiliki studio reka bentuk seni bina sendiri di San Francisco, Amerika Syarikat.

Natalia Khaw (Gambar oleh Natalia Khaw)

Apa yang dikatakan oleh Guru Dafa adalah benar

Khaw berkata, “Walaupun saya tidak dapat melihat syurga dan neraka, saya percaya akan kewujudan syurga dan neraka di dunia. Saya tidak dapat melihat banyak perkara yang Guru Dafa (Mahaguru Li Hongzhi) katakan, tetapi hati nurani saya memberitahu bahawa Guru Dafa menyatakan kebenaran.”

“Saya melihat Falun Gong. Saya tidak fikir ia agama. Saya fikir ia adalah kebenaran. Bukan saya memilih Katolik atau Falun Gong, tetapi kebenaran itu sendiri adalah satu kebenaran, dan ia bukan terpulang kepada sesetengah orang untuk memilih. Ini kerana Tuhan memberi setiap individu dengan kehendak dalam kebebasan, anda boleh memilih kepercayaan kepada Tuhan, atau meninggalkan kepercayaan itu; dan anda boleh memilih untuk percaya kepada kebenaran, atau meninggalkan kebenaran itu.”

“Saya telah memutuskan untuk melangkah di atas jalan kebenaran. Pendek kata, kepercayaan kita adalah sama, dan kita berjalan menurut petunjuk Tuhan.”

“Guru Dafa mengajar setiap orang untuk mengekalkan hati nurani dalam setiap penderitaan”

Khaw berkata bukan mudah untuk menjadi seorang yang benar-benar baik. “Dalam persekitaran yang baik, mungkin tidak begitu sukar untuk menjadi seorang yang baik. Dalam persekitaran yang sangat buruk, anda masih boleh menjadi seorang yang baik, ia sebenarnya amat sukar.”

“Ia seperti saya boleh bercakap dengan bebas di Amerika Syarikat sekarang. Jika saya berada di Hong Kong atau di tanah besar China, saya tidak tahu sama ada saya berani untuk menyuarakan pandangan saya ini. Saya perlu pergi ke tempat itu dan pada masa itu, saya akan tahu siapa saya dan bagaimana saya akan bertindak. Jadi, saya tidak boleh mengatakan saya ini seorang yang baik, saya perlu berhadapan pada ketika masa itu untuk mengetahuinya.”

“Mengapa ada orang mampu menghadapi kematian dan masih memilih Tuhan? Hanya selepas menghadapi ujian sebegini barulah mereka tahu betapa setianya mereka terhadap kepercayaan kepada Tuhan. Oleh itu, saya rasa ia amat sukar.”

Guru Li Hongzhi mengajar orang lain untuk mengekalkan kebaikan walaupun di tengah penderitaan. Khaw berkata, “Perkara yang diajar oleh Guru Dafa ini sangat penting, terutamanya apabila anda berada dalam persekitaran yang sangat sukar, anda tetap memilih keadilan dan kekal baik; apabila anda tidak mempunyai apa-apa, anda masih boleh bersyukur, perkara ini amat penting.”

“Guru Dafa memberikan nasihat terakhir kepada dunia”

“Masyarakat moden penuh dengan huru-hara, dan dunia semakin merosot, dengan akhlak manusia semakin merudum. Kemanusiaan telah mencapai tahap yang paling berbahaya.” Khaw percaya bahawa “Guru Dafa sedang memberi nasihat terakhir kepada dunia.”

Khaw bersetuju dengan kekacauan sosial yang Guru Dafa katakan. Beliau juga percaya bahawa manusia moden sudah sangat teruk, dan rasa kemanusiaan telah mencapai keadaan yang sangat berbahaya. 

“Saya sangat bersetuju manusia zaman kini adalah paling teruk, sangat teruk, sangat teruk, lebih teruk daripada semua manusia yang dimusnahkan dalam Injil. Orang jahat yang dikatakan dalam Injil sangat jahat, tetapi manusia hari ini mempunyai lebih banyak perkara buruk dan lebih teruk lagi. Sama seperti pengguguran, mereka bukan sahaja menggugurkan kandungan, bahkan mengatakan Tuhan mengizinkan anda melakukannya, dan itu terlalu menghina Tuhan. Dalam keseluruhan sejarah manusia, tidak pernah melihat masa yang seburuk ini dan manusia sejahat ini.”

Tetapi, selepas membaca artikel Guru Li Hongzhi, Khaw berkata Tuhan itu maha penyayang, walaupun “manusia moden sudah sangat buruk dan patut dihapuskan. Tuhan sentiasa memberi peluang, berkali-kali, malah mengurniakan banyak kebaikan. Orang baik sedang menyelamatkan orang jahat. Bukan kita orang baik yang mengasihani, tetapi Tuhan yang mengasihani, dan Tuhan melantik orang baik ini untuk menyelamatkan orang jahat itu.”

Natalia Khaw sangat gembira. Beliau mendapati semakin ramai orang yang menerima kesedaran sekarang. “Ramai orang yang mulai sedar. Dulu saya seperti bermimpi. Saya tidak tahu apa yang berlaku di dunia. Saya baru mula bangun selepas pandemik COVID-19.”

“Namun, saya melihat ramai yang sedar dan tahu apa yang berlaku. Semakin ramai yang sedar. Ayah saya tidak percaya kepada Tuhan sepanjang hidupnya. Tahun lalu dia berumur 70 tahun dan tiba-tiba percaya kepada Tuhan. Saya rasa Tuhan sentiasa menyelamatkan manusia. Saya juga akan terus membangkitkan kesedaran orang ramai dan berdoa untuk mereka.”

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI