24.9 C
Kuala Lumpur
Monday, January 30, 2023

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaKhairy Jamaluddin ucap tahniah kepada Menteri Kesihatan baharu, sistem kesihatan awam diharap...

Khairy Jamaluddin ucap tahniah kepada Menteri Kesihatan baharu, sistem kesihatan awam diharap terus cemerlang

Khairy Jamaluddin mengucapkan tahniah kepada penggantinya di Kementerian Kesihatan (KKM), Dr Zaliha Mustafa dan mendoakan yang terbaik dalam melaksanakan tugas sebagai Menteri Kesihatan.

Bekas Menteri Kesihatan itu juga berharap Dr Zaliha akan terus memperjuangkan sistem kesihatan awam yang cemerlang untuk Malaysia.

Menerusi akaun Twitter rasminya, Khairy yang juga bekas Ahli Parlimen (MP) Rembau turut menggesa Dr Zaliha supaya berusaha dalam memperjuangkan peruntukan untuk KKM yang setimpal dengan usaha keras komuniti kesihatan di Malaysia.

Khairy menekankan, “Tahniah Dr Zaliha atas pelantikan Menteri Kesihatan yang baharu. Semoga berjaya dan terus berjuang untuk sistem kesihatan awam yang cemerlang dan mendapat peruntukan yang setimpal dengan usaha gigih warga KKM. Segala yang terbaik!”

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 2 Disember mengumumkan barisan Kabinet yang mempunyai beberapa kejutan termasuk pelantikan Dr Zaliha Mustafa sebagai Menteri Kesihatan baharu.

Dr Zaliha, yang merupakan Ahli Parlimen buat pertama kali selepas memenangi kerusi Sekijang pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) kini mengendalikan klinik swasta sendiri di Bandar Putra Kulai, Johor.

Sebelum ini, beliau pernah berkhidmat sebagai pegawai perubatan di hospital daerah di Taiping, Perak, dan Pekan, Pahang selama 3 tahun.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI