25.8 C
Kuala Lumpur
Monday, February 26, 2024
UtamaGaya HidupTikus peliharaan nakal kantoi ditangkap mencuri selipar tuannya

Tikus peliharaan nakal kantoi ditangkap mencuri selipar tuannya

Tikus ini tidak peduli untuk terus mencuri selipar tuannya walaupun selepas dia ditegah daripada melakukan perbuatan ‘terkutuk’ itu.

Dalam satu video yang dirakam di Ukraine, seekor tikus peliharaan yang licik ditangkap sedang mencuri selipar seorang gadis yang merupakan pemiliknya.

Facebook

Tikus tupai degu itu meluru melintasi lantai berjubin ruang tamu sambil menggigit selipar sarung berwarna terang di Dnipro pada 17 Oktober.

Facebook

Bagaimanapun, dia kantoi setelah ditangkap sedang mencuri selipar oleh tuannya.

Facebook

Tetapi si kecil comel ini tetap terus berjuang untuk mendapatkan barang rampasan itu dalam satu adegan tarik tali sebelum akhirnya dia berputus asa.

Facebook

Rakaman menunjukkan makhluk kecil itu berusaha bersungguh-sungguh untuk menarik selipar itu daripada pemiliknya dan cuba melarikan diri bersamanya.

Facebook

Tikus itu kemudian meninggalkan selipar sarung itu sendirian dan pantas bersembunyi di dalam lubang menuju ke rumah kecilnya.

Facebook

Pemilik haiwan peliharaan itu Ilona Lysenko berkata, “Kita mempunyai pencuri rahsia di sini. ‘Tupai degu’ saya sedang mencuri sepasang selipar tetapi saya telah menangkapnya.”

Facebook

Tetapi percayalah, pada esok hari si kecil licik ini akan keluar untuk mencuri sekali lagi. Entah benda apa pula yang akan cuba diambilnya.

Jika ada benda yang hilang di sini, sudah tahu siapa gerangan yang mengambilnya.

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI